Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca redevine unitate de tratare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca redevine unitate de tratare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus

Spital

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca redevine unitate de tratare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, a decis, joi seară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj. Decizia va intra ăn vigoare în 5 august, începând cu ora 8.00.

Ştiri pe aceeaşi temă

”CJSU a decis în această seară ca Spitalul Clinic de Recuperare să redevina unitate medicală pentru tratarea pacienţilor Covid, începând cu data de 5 august, ora 8.  Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare, de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcţionale,  saloane cu băi proprii, experienţa anterioară Covid, apropierea fata de SCBI în caz de nevoie pentru transportul pacienţilor la secţia de TI”,a  transmis, joi seară prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudan.

Potrivit acestuia, ambulatoriul şi baza de tratament de la Spitalul Clinic de Recuperare vor fi păstrate pe mai departe şi vor funcţiona.

”Există circuite epidemiologice distincte în acest sens, astfel că nu exista riscul ca unii angajaţi să între în şomaj tehnic. De asemenea, Secţia de Aritmologie, unică în regiune, cu listă de aşteptare pentru pacienţi de peste 1 an, va rămâne operaţională”, a mai precizat prefectul de Cluj.

Acesta a precizat că ”evoluţia epidemiologică este în creştere”.

”Deşi am încercat să evităm deschiderea unui al treilea spital Covid nu putem să riscăm să rămânem fără locuri pentru pacienţii pozitivi”, a mai precizat Mircea Abrudan.

În judeţul Cluj s-au confirmat până acum 1.133 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările