Spitalele au tot mai puţini bani pentru bebeluşii prematuri. Medicii atrag atenţia că micuţii sunt în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalele pentru copii au tot mai puţini bani pentru îngrijirea bebeluşilor născuţi prematur, arată hotnews.ro, citând un reportaj al TVR. Potrivit sursei citate, managerii au tăiat atât din banii de medicamente cât şi din cei pentru consumabile, inclusiv din cei pentru săpun.

Mai precis, dacă anul trecut Spitalul Marie Curie din Capitală a primit trei milioane de lei pentru îngrijirea prematurilor, anul acesta unitatea sanitară a primit de trei ori mai puţin, notează sursa citată. 

În secţiile de terapie intensivă sunt internaţi bebeluşi care au grave malformaţii sau care au doar câteva sute de grame. În medie, ei rămân spitalizaţi o luna, iar costul tratamentelor este cuprins între 2.000 şi 100.000 de euro pentru fiecare mic pacient, potrivit postului public de televiziune.

La maternitatea Cantacuzino, au fost alocaţi anul trecut 600.000 de lei. Anul acesta, secţia a primit 420.000. Medicii speră că fondurile să fie suplimentate la rectificare.

Asta în timp ce în maternităţi din Capitală aparatele zac nefolosite dar o parte din bebeluşi sunt ţinuţi în incubatoare vechi de zeci de ani sau incalziti cu sticle cu apă caldă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite