Spionul rus din noi

Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu eşti de acord cu ideea migraţiei în masă, care amestecă, fără să şi decanteze, refugiaţii cu migranţii economici şi de altă natură, eşti spion rus. Te-ai apucat să critici o decizie sfântă a Europei unite, e clar că faci jocul ruşilor, care-şi freacă de plăcere mâinile, păroase şi cu ghiul pe degetul mic, când un supus european îşi critică regina. Dar, dacă ai puţin noroc, sistemul te bagă doar la xenofobie şi şovinism.

Dacă spui că la Koln şi la Hamburg, în noaptea de Anul Nou, sute de femei (peste 500 la Koln şi peste 100 la Hamburg[1]) au fost lovite şi agresate sexual de grupuri de bărbaţi ce par a proveni dintre noii migranţi, eşti spion rus. Başca xenofob şi şovin. Cică de unde ştii că agresorii erau dintre migranţii nou veniţi. Păi, presupui asta din faptul că până acum, la Koln şi la Hamburg, ca şi oriunde în Europa, în noaptea de Anul Nou nu au mai existat astfel de cazuri de agresiuni cu sute de victime printre femei.

Dacă eşti femeie şi ai depus la poliţia din Koln sau din Hamburg o plângere pentru că ai fost agresată în noaptea de Anul Nou de grupuri de bărbaţi, care vorbeau într-o anumită limbă şi arătau într-un anumit fel, eşti spion rus. Pentru că eşti intolerantă şi aşa faci pe placul ruşilor, contrazicând deciziile unei Europe mereu perfecte.

Dacă te întrebi de ce poliţia din Koln şi din Hamburg a trecut sub tăcere sutele de plângeri primite cu privire la agresarea femeilor, în spaţiul public, în noaptea de Anul Nou, şi, mai ales, dacă îţi şi răspunzi, eşti spion rus. Şi antieuropean. Şi insuficient de spălat pe creier.

Dacă spui că o mare răspundere pentru toată nebunia asta din Europa, de acum, o poartă dna. Merkel... Păi, ce, eşti nebun să spui asta? N-ai citit ce am scris în paragrafele de mai sus?

Dacă faci observaţia, ce rezultă din mai toate relatările din presă, că, în covârşitoarea lor majoritate, autorii atentatelor teroriste din ultima vreme, din Europa, sunt doar de o anumită religie, eşti xenofob, şovin, antidemocratic, discriminator. Şi, mai nou, spion rus.

Dacă nu eşti de acord cu căsătoriile gay, eşti homofob şi discriminator. Dacă eşti de acord cu căsătoriile gay, eşti păgân şi depravat. Oricum o dai, iese prost. Şi, oricum, eşti spion rus.

Dacă faci manifestaţii, mai mult sau mai puţin discutabile, împotriva unor autorităţi din Europa, unită sau nu, eşti spion rus. Pentru că aşa faci jocul ruşilor, care îşi freacă mâinile, păroase şi cu ghiul pe degetul mic, când Europa nu e adulată pentru ideile, instituţiile sau măsurile sale. Cu puţin noroc, însă, poţi să fi etichetat doar extremist şi antidemocratic.

Dacă spui că riscăm, prin toate excesele de corectitudine politică, inclusiv prin legea antidefăimare a lu’ Dragnea, să ne întoarcem la o altfel de Europă medievală, cu tribunale ale sfintei corectitudini, conduse de inchizitori „etici”, pentru care contează dogma şi nu realitatea, eşti spion rus.

Dacă afirmi că riscăm, prin toate excesele de corectitudine politică, inclusiv prin legea antidefăimare a lu’ Dragnea, să revenim la situaţia în care ţi-e frică să spui ce gândeşti şi chiar să gândeşti, pentru că vei fi etichetat şi pedepsit, eşti spion rus.    

Nu vrei să fii etichetat ca spion rus? Taci. Şi iar taci! Nu spune nimic din ce ar putea să-i deranjeze pe „sfinţii” birocraţi. Şi iar taci!

Cei care au trecut prin comunism cunosc foarte bine frica de a vorbi deschis insuflată de sistem. „Şi pereţii au urechi” este o vorbă care credeam că se va opri în comunism. Ca şi „Cine gură mare are, 5 ani va săpa la sare”. Acum, am ajuns în capitalism. Şi apar tot mai multe legi (printre care, antidefăimarea, securiştii cibernetici), care fac să crească urechile pereţilor. Şi rezervele de sare.

Eu, care scriu acum acest articol blasfemiator şi care îmi permit să nu venerez malformaţiile corectitudinii politice, încep să mă tem: dacă mă transform, pas cu pas, în om al ruşilor. Deja începe să-mi crească un ghiul pe degetul mic. Nu, zaieţ! Nu, pagadi!


Text de Dan Mihai       

Dan Mihai este jurist şi membru al Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki din anul 2001. Domeniile de expertiză: legislaţie penală, transparenţă decizională, acces la informaţiile de interes public, libertate de exprimare 
 


[1] http://www.mediafax.ro/externe/agresiunile-din-ajunul-anului-nou-din-koln-aproape-toti-suspectii-sunt-imigranti-sositi-in-ultimele-luni-in-germania-video-14961005

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite