Specialişti străini, la Spitalul „Marie Curie“ din Capitală. Starea celor şapte bebeluşi care mai sunt internaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii străini de la ECDC, care au ajuns joi în România, au mers vineri la Spitalul Marie Curie din Capitală, unitate sanitară în care mai sunt internaţi şapte copii care suferă de sindromul hemolitic uremic. Între timp, ministrul Sănătăţii şi premierul Dacian Cioloş au mers la Spitalul de Pediatrie Piteşti, de unde provin cazurile din Capitală.

„E bine că nu au mai apărut cazuri în ultimele opt zile. Procesul este autolimitat”, a explicat într-o conferinţă de presă ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, care a fost prezent vineri în studioul Adevărul Live, unde a oferit mai multe informaţii legate de cazul copiilor din Argeş.

Amalia Şerban, director în Ministerul Sănătăţii, a precizat că ancheta epidemiologică în cazul îmbolnăvirilor din Argeş se desfăşoară în continuare atât cu specialiştii din ţară de la nivelul judeţului Argeş, cât şi cu sprijinul echipei de specialişti străini veniţi de la Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.

„Se urmăresc toate pistele, inclusiv cele care poate au mai scăpat. Acum se analizează din nou toate datele, să vedem exact unde ar mai putea fi alte piste noi. De exemplu, condiţiile de viaţă din domiciliile părinţilor, condiţii posibile de acumulare a acestor germeni în anumite locaţii sau pe anumite suprafeţe din gospodării. Posibil la carnea de vită să identificăm exact de unde şi-au procurat familiile carnea de vită cu care au alimentat copiii”, a completat şi Amalia Şerban, director în Ministerul Sănătăţii.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite