UPDATE Soţia unui reputat medic decedat la sfârşitul lui martie: A contractat şase viruşi şi bacterii la Institutul Fundeni. Reacţia spitalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Coculescu FOTO DC News
Mihai Coculescu FOTO DC News

Soţia profesorului universitar doctor Mihai Coculescu, decedat la sfârşitul lunii martie, afirmă într-o scrisoare deschisă că principala cauză a decesului acestuia a fost "şoc septic sever" şi susţine că reputatul medic a contractat şase virusi şi bacterii la Secţia de Terapie Intensivă 3 a Spitalului Fundeni, unde se internase având gripă AH1N1.

UPDATE Managerul Institutului clinic Fundeni, Carmen Orban, afirmă că prof. dr. Mihai Coculescu (72 de ani) - decedat la sfârşitul lunii martie - a fost internat în unitatea sanitară cu boală extrem de gravă, cu comorbidităţi, cu imunitate foarte scăzută, pe parcursul internării suferind disfunctii multiple de organ, iar medicii au depus toate eforturile pentru tratarea colegului lor. Precizările vin după ce soţia medicului a afirmat că acesta a făcut şoc septic sever, că a contractat şase bacterii şi viruşi în spital şi a reclamat indisciplina personalului mediu, precum şi faptul că a fost nevoită să ducă medicamente şi tehnică medicală de 20.000 de lei.

"Institutul Clinic Fundeni reprezintă o unitate medicală etalon în România, prin cazurile extrem de complexe pe care le tratează, marea majoritate preluate de la alte unităţi sanitare. Întelegem durerea provocată de pierderea unui membru al familiei şi suntem alături de familia prof. dr Coculescu în această suferinţă, dar trebuie subliniat că Institutul Clinic Fundeni a depus toate eforturile pentru tratarea pacientului şi scrisoarea deschisă publicată aduce prejudicii grave de imagine unităţii sanitare", arată un comunicat al spitalului remis, News.ro, ca reacţie la scrisoarea deschisă a soţiei lui Mihai Coculescu.

Ce spune soţia profesorului Coculescu

"Pe Certificatul de deces al lui Mihai, la cauza morţii, prima cauză înscrisă este şoc septic sever. S-a internat într-o vineri (12 februarie) la Fundeni. Marţi a venit rezultatul analizelor medicale: căpătase virusul AH1N1. Apoi la terapie intensivă 3 Fundeni a mai acumulat 6 viruşi şi bacterii", susţine Lucia Coculescu într-o scrisoare deschisă publicată de cotidianul.ro.

Ea afirmă că şi-a transferat "aproape forţat" soţul la clinica Sanador, "revoltată de ce indisciplină şi lipsă de îngrijire a personalului medical mediu" a întâlnit.

"S-a stins cu mine şi Ilinca alături, în linişte, în 25 martie. Pentru mine care nu sunt medic au fost zile îngrozitoare în care azi credeam că scapă, mâine aflăm că a mai apărut o bacterie", scrie soţia medicului Mihai Coculescu.

Ea afirmă că soţul ei avea şi "o boală de bază" la cei 72 de ani, dar operată la Londra cu 8 ani în urmă într-o clinică privată şi ţinută bine sub control.

"Costul îngrijirii medicale în Anglia l-a suportat în întregime familia noastră, fără nici un suport din partea autorităţilor româneşti şi vă asigur că a fost însemnat chiar şi pentru o familie din clasa de mijloc. Nu am simţit sub nici o formă nici măcar puţin la ce ne-au folosit banii daţi atâţia amar de ani pe asigurările de sănătate", declară Lucia Coculescu, precizând că, în spitalul Fundeni, numai într-o săptămână a dus medicamente şi tehnică medicală de 20.000 lei.

Cine a fost profesorul Coculescu

Referitor la controalele din spitale pe fondul scandalului dezinfectanţilor diluaţi şi la faptul că au fost găsite nereguli la Institutul Parhon şi la Spitalul Cantacuzino, Lucia Coculescu aminteşte că primul a avut-o ca directoare pe doctor Diana Păun, în prezent consilier prezidenţial.

"Legat de Spitalul Cantacuzino, tremur la gândul că Ilinca mea (medic, dar şi mamă a trei copii) se duce în acel focar la serviciu, zilnic", încheie femeia.

Mihai Coculescu a fost profesor, cercetător şi medic clinician în Institutul Naţional de Endocrinologie 'C.I. Parhon', unde a deţinut ani la rând funcţia de Director general adjunct, fiind membru al Consiliului ştiinţific.

El a fost preşedinte fondator al Societăţii Române de Psihoneuroendocrinologie, a condus Societatea Română de Endocrinologie, devenind, în 2012, preşedinte de onoare. Din 2014, era membru corespondent al Academiei Române. Recunoscut pe plan internaţional ca unul dintre specialiştii cu performanţe deosebite în domeniul endocrinologiei, profesorul Coculescu a fost membru al Colegiului Regal al Medicilor din Marea Britanie şi al Asociaţiei Americane de Endocrinologie clinică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite