Soţia lui Sergiu Nicolaescu intenţionează să ridice un monument în memoria regizorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi erau căsătoriţi din 2005 FOTO click.ro
Cei doi erau căsătoriţi din 2005 FOTO click.ro

Soţia regizorului Sergiu Nicolaescu, Dana Nicolaescu a spus că urna cu cenuşa regretatului cineast a ajuns în posesia sa şi anunţă că intenţionează să ridice un monument în memoria maestrului.

Ea susţine că monumentul ar urma să fie ridicat până la data de 13 aprilie, când regretatul regizor ar fi împlinit 83 de ani şi că detaliile privind monumentul vor fi comunicate în următoarea lună.

Sergiu Nicolaescu s-a stins din viaţă săptămâna trecută, pe 3 ianuarie, la 82 de ani, la Spitalul Elias din Capitală. Trupul său a fost depus la Cercul Militar Naţional, acolo unde, vineri şi sâmbătă, au putut veni pentru un ultim omagiu rudele, colegii şi toţi cei care au dorit să-şi ia rămas bun.

Conform propriilor dorinţe exprimate încă din timpul vieţii, trupul maestrului Sergiu Nicolaescu a fost incinerat la Crematoriul Vitan-Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, în prezenţa familiei şi a câtorva prieteni apropiaţi.

Urna cu cenuşa lui Sergiu Nicolaescu a fost ridicată de văduva acestuia miercuri, în jurul orei 13.00, de la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, unde trupul neînsufleţit al regizorului a fost incinerat sâmbătă, au declarat pentru Mediafax reprezentanţi ai municipalităţii.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.
 

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite