Sotia fostului ministru al Mediului, anchetata de PNA in dosarul "Digul"

Sotia fostului ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie, Leontina Ilie, a fost audiata, ieri, timp de trei ore de procurorii Sectiei a II-a din PNA. Ea a dat declaratii in dosarul constituit pentru

Sotia fostului ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie, Leontina Ilie, a fost audiata, ieri, timp de trei ore de procurorii Sectiei a II-a din PNA. Ea a dat declaratii in dosarul constituit pentru verificarea contractelor atribuite in perioada 2000-2004 de Ministerul Mediului, prin "Apele Romane", unui numar de patru firme - una de proiectare si alte trei de executie - specializate in lucrari de gospodarire a apelor. in sesizarea Ministerului Mediului catre PNA se face referire la Aquaproiect, Apasco SA din Maneciu, Repcon SA din Oradea si SOCOT SA Targu Mures. Leontina Ilie a fost intrebata despre atribuirea prin incredintare directa a 133 de contracte de constructii hidrologice firmei unde ea este actionar, Apa Proiect. Firma Apa Proiect este asociat la Aquaproiect, unde Leontina Ilie este presedinte al Consiliului de Administratie, iar administrator este Liliana Dragan, audiata luni in acelasi dosar. Sotia fostului ministru a preferat sa iasa pe usa oficialilor, evitand astfel ziaristii. PNA a fost sesizat in urma cu o saptamana de Ministerul Mediului pentru a cerceta modul in care Administratia Nationala "Apele Romane" a incheiat, in perioada 2000-2004, contractele de proiectare si executie de lucrari hidrologice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările