Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, vrea să-i oblige pe medicii rezidenţi să rămână în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorina Pintea Inquam Photos / George Calin
Sorina Pintea Inquam Photos / George Calin

Propunere neobişnuită venită din partea ministrului Sănătăţii. Cu un deficit de 15.000 de medici, spitale pline de mizerie şi fără spitale pentru mari arşi, Sorina Pintea vrea să îi oblige pe medicii rezidenţi să rămână în ţară, scrie Digi 24.

Ministrul a mers şi mai departe cu această propunere şi a discutat şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe această temă. Spune că este o variantă de luat în calcul pentru că, deşi statul a mărit salariile rezidenţilor, mulţi intenţionează să plece din ţară.

Salariile au fost dublate anul acesta. Un rezident de anul întâi avea un salariu sub 2.000 mii de lei, iar acum media este de 5.000 de lei.

Sorin Pintea, ministrul Sănătăţii: Ne gândim la un contract, la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, din bugetul Ministerului Sănătăţii. Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară. În urma aplicării legii salarizării, salariile rezidenţilor au crescut considerabil.

Declaraţia sa vine după cea a lui Eugen Teodorovici, care a spus că românii ar trebui să aibă permise de muncă astfel încât să nu poată lucra mai mult de cinci ani într-o ţară europeană. Din cauza acestei propuneri, PNL i-a cerut demisia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite