Sorina Pintea, despre ambulanţa din noroi: Nu putem vorbi despre decesul pacientului pentru că a întârziat echipajul

Sorina Pintea, despre ambulanţa din noroi: Nu putem
vorbi despre decesul pacientului pentru că a întârziat echipajul

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, sâmbătă, despre ambulanţa blocată în noroi la Vaslui şi mutată cu şenilata, că pacientul pentru care s-a făcut apelul la 112 murise cu câteva ore înainte de venirea ambulanţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„La 5:49 a fost un apel la 112 prin care se solicita ambulanţa pentru un bărbat aflat în stare de inconştienţă. La 5.54, ambulanţa porneşte spre locul intervenţiei, este vorba despre un echipaj terapie intensivă mobilă cu medic. Medicul de pe ambulanţă este şefa SMURD din Vaslui. La 6 şi 16 minute, ambulanţa se împotmoleşte la 600 de metri de locuinţa pacientului. Echipajul anunţă ISU care pregăteşte o şenilată, dar între timp cei de acolo au văzut că ambulanţa s-a impotmolit şi au trimis o maşină care avea tracţiune 4x4 să ia medicul şi echipamentul pentru a putea consulta pacientul. Pacientul avea rigiditate instalată de cel puţin 3 ore. Deci decesul se produsese înainte. Nu putem vorbi despre un deces pentru că nu a ajuns ambulanţa, pentru că a întârziat echipajul. În niciun caz”, a declarat Sorina Pintea, citată de mediafax.ro.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: