SONDAJ Cât de importantă este familia pentru români. Bărbaţii moldoveni, cei mai mulţumiţi cu viaţa lor de familie

SONDAJ Cât de importantă este familia pentru români. Bărbaţii moldoveni, cei mai mulţumiţi cu viaţa lor de familie

70% dintre participanţii la sondaj au foarte multă încredere în familie

Nouă din zece români cred că familia este foarte importantă, în timp ce 70% dintre ei au foarte multă încredere în aceasta. Tinerii şi femeile consideră mai mult decât restul că familia este valoroasă. În ţară, bărbaţii moldoveni sunt cei care s-au declarat cei mai mulţumiţi de viaţa lor de familie. Aceastea sunt caracteristici ale românilor, în 2015, care au reieşit în urma unei cercetări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit rezultatelor studiului „Familie şi viaţă de cuplu în România – percepţii şi reprezentări” realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie – IRES, 92% dintre respondenţi sunt de părere că familia este foarte importantă, în timp de 7% spun că este destul de importantă, 0,5% spun că este deloc importantă, în timp ce 0,1% spun că este destul de puţin importantă.
 
Dintre cei care spun că este foarte importantă căsătoria, 92,5% sunt din Transilvania, Banat şi Crişana.
 
 
De asemenea, 70% dintre participanţii la sondaj au precizat că au foarte multă încredere în familie, 23% au multă încredere în familie, 4% au puţină încredere, 1% au foarte puţină, în timp ce 1% nu ştiu sau nu nu au vrut să răspundă.
 
Dintre cei care au foarte multă încredere în familie, 73,3% sunt bărbaţi. 
 
 
La întrebarea „Cât de mulţumiţi sunteţi de viaţa de familie pe care o aveţi în prezent?”, 55% declară că sunt foarte mulţumiţi. Bărbaţii, resposndenţii maturi şi cei din Moldova sunt printre respodenţii cu cel mai ridicat grad de mulţumire faţă de viaţa de familie.
 
Pe de altă parte, 36% dintre respondenţi de declară destul de mulţumiţi de viaţa de familie, 3% sunt mulţumiţi, 1% au precizat că sunt foarte nemulţumiţi, în timp ce 1% au refuzat să răspundă. Pe de altă parte, 4% dintre respondenţi au precizat că locuiesc singuri.
 
Sondajul a fost făcut de IRES, condus de sociologul Vasile Dâncu, în perioada 20 - 24 august 2015 pe un eşantion total de 1.032 de subiecţi cu vârstă de peste 18 ani.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările