SONDAJ Aproape două treimi dintre români susţin varianta eutanasierii câinilor fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste jumătate dintre români sunt de părere că eutanasierea câinilor fără stăpân este cea mai bună soluţie
Peste jumătate dintre români sunt de părere că eutanasierea câinilor fără stăpân este cea mai bună soluţie

Aproximativ 60% din români consideră că cea mai bună soluţie pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân o constituie eutanasierea acestora, în timp ce 35% din ei susţin varianta sterilizării, arată rezultatele unuii sondaj de opinie Sociopol, realizat la solicitarea portalului www.b365.ro.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-12 septembrie 2013 în rândul a 1.017 persoane, populaţie adultă neinstituţionalizată a României. 

Dintre participanţii la sondaj, 97% din ei au auzit despre incidente în care oamenii au fost muşcaţi de câini fără stăpâni. 

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.


Pe aceeaşi temă:

Câinele ucigaş a ajuns în stradă prin dispoziţia lui Oprescu. Alte promisiuni neonorate ale primarului Autostrăzii Suspendate

ASPA dă afară ONG-ul Vier Pfoten din adăpostul de la Pallady

Vier Pfoten: „Parlamentarii români au votat o lege demnă de Epoca de Piatră“

Iubitorii de animale au început un alt protest în Piaţa Universităţii. Manifestaţia nu are autorizaţie

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copii: „Autorităţile să-şi asume responsabilitatea privind câinii“

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite