Sloganul atentatorului din Brăila vs. clasamentele în care conducem la capitolul „sânge nevinovat care curge în ţara asta”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care a intrat cu maşina în Mall Brăila şi a rănit zece persoane, printre care doi copii, de 11 şi 13 ani: „Trebuie sa curgă sânge în ţara asta!”

Tânărul din Brăila care a lovit oameni cu maşina şi a înjunghiat un bărbat a strigat, în timpul atacului, „sunt un terorist”. El şi-a propus să ucidă cât mai multe persoane cu putinţă ­– conform judecătorului care a decis să îl trimită în arest preventiv. Instanţa a mai reţinut că tânărul nu a manifestat nicio stare de regret, niciun sentiment de compasiune pentru victimele sale, iar faptul că a fost oprită activitatea sa s-a datorat doar intervenţiei cetăţenilor prezenţi în zonă, conform unui articol de pe Hotnews.

Faptul este cu atât mai grav, cu cât atacul pare să vină pe fondul patologic al unui complex cultural. Bărbatul, întors din Suedia, era convins că trebuie exterminaţi români pentru ca în România să se schimbe ceva: „Trebuie sa curgă sânge în ţara asta!”

În realitate, în România curge deja zi de zi mult prea mult sânge nevinovat. Curge prea mult sânge nevinovat, zi de zi, pe şoselele româneşti – suntem pe locul I în Uniunea Europeană la numărul de morţi în accidentele rutiere. Link aici către un articol de pe platforma Adevărul.

Curge prea mult sânge al unor femei nevinovate, bătute şi ucise de concubini sau soţi – link aici către un caz foarte recent, deloc izolat. Şi nu, ideologia de gen şi înşelătoarea Convenţie de la Istanbul NU sunt în nici un fel o soluţie pentru a le proteja pe aceste femei (link aici către o motivaţie a respingerii Convenţiei de către Curtea Constituţională a Bulgariei).

Curge prea mult sânge nevinovat, zi de zi, al unor copii a căror viaţă nu se bucură de nici o protecţie legală – suntem pe locul I în Uniunea Europeană, cu 480 de avorturi „la cerere” la 1.000 de naşteri: o rată mai bine de două ori peste media din UE. Link aici către un articol de pe Mediafax.

Multe clasamente negre, în care conducem detaşat la capitolul „sânge nevinovat care curge zi de zi în ţara asta”.

Nu avem nevoie, peste toate aceste clasamente negre, de demenţă – şi de contaminarea socială cu isteria generală, locală şi globală. E un fapt extrem de îngrijorător că scrântiţi de acest fel încep să-i imite pe teroriştii din Vest în timp ce urlă sloganuri care plutesc în aer, sloganuri ale radicalilor de la noi. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite