Sindromul post-Covid. Cu ce probleme de sănătate rămân cei teoretic vindecaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform Grupului de Comunicare Strategică, 144.429 de români infectaţi cu SARS-CoV-2 sunt, oficial, declaraţi vindecaţi de autorităţile sanitare. Totuşi, cu toate că nu mai au virusul, cei mai mulţi încă suferă de pe urma acestuia.

Urmările pe care le-a lăsat COVID-19 în organism, se pot observa mult timp de la teoretica vindecare. Problema poartă numele de „sindrom post-Covid” şi este pe cât de neplăcută, pe atât de periculoasă.

În mod clar, noul coronavirus poate afecta, inclusiv în cazurile de gravitate medie, şi alte organe decât plămânii, precum inima sau creierul. De asemenea, moralul este la pământ în cazul pacienţilor cu Covid.

Cei vindecaţi vorbesc şi despre unele probleme necorelate. Rinichii, ficatul şi intestinele nu le mai funcţionează ca înainte. 

Un studiu realizat în Italia arată că din 143 de pacienţi cu SARS-CoV-2 externaţi din spital, cu rezultat negativ la Covid-19, mai mult de 87% au rămas cu cel puţin un simptom care a persistat. Participanţii la studiu au între 19 şi 84 de ani, iar 53% sunt femei. În timpul spitalizării, 72,7% dintre ei au avut leziuni specifice pneumoniei interstiţiale, 15% au avut nevoie de ventilaţie non-invazivă şi 5% de ventilaţie invazivă.  

Continuarea pe click.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite