UPDATE 200 de sindicalişti de la Sanitas au pichetat marţi Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii de la Santias pichetează marţi Ministerul Sănătăţii FOTO Adevărul
Sindicaliştii de la Santias pichetează marţi Ministerul Sănătăţii FOTO Adevărul

Peste 200 de sindicalişti de la Sanitas au pichetat marţi Ministerul Sănătăţii, aceasta fiind cea de-a doua acţiune de protest înainte de mitingul anunţat pentru luna aprilie.

UPDATE Potrivit organizatorilor, protestul ar urma să aibă loc până la ora 13.00, iar joi sindicaliştii intenţionează să protesteze în faţa Ministerului Muncii, după ce, anterior, au protestat şi în faţa MInisterului de Finanţe. 

Sindicaliştii cer, printre altele, acordarea creşterilor salariale de la 1 martie 2018 pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi renunţarea la plafonarea sporurilor la nivelul de 30% pe ordonator principal de credite.

Reprezentanţii confederaţiei sindicale au anunţat că în jurul datei de 25 aprilie va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi cel puţin 20.000 de oameni, iar după acest miting va urma greva generală.

Sindicaliştii cer acordarea creşterilor salariale de la 1 martie 2018 pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, renunţarea la plafonarea sporurilor la nivelul de 30% pe ordonator principal de credite, adoptarea Regulamentului de sporuri fără Anexa 10, negocierea şi încheierea Contractului colectiv de muncă la nivelul sectoarelor de activitate ”Sănătate” şi ”Asistenţă socială” şi recuperarea pierderilor de venituri cauzate de aplicarea noilor reglementări salariale de la 1 ianuarie 2018, respectiv de transferul contribuţiilor sociale în totalitate în sarcina angajatului. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite