Sindicaliştii cer retragerea comisiei care verifică Spitalul Judeţean Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La spitalul din Târgu-Jiu a fost începută o anchetă în urma unei suspiciuni de analize false
La spitalul din Târgu-Jiu a fost începută o anchetă în urma unei suspiciuni de analize false

Ministerul Sănătăţii nu ar fi primit nicio solicitare din partea Sanitas Gorj în ceea ce priveşte retragerea comisiei care verifică dacă la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu se fac analize false pentru depistarea HIV/SIDA.

Cu toate acestea, sindicaliştii susţin că au cerut prin telefon retragerea comisiei care verifică spitalul din Târgu-Jiu, direct la cabinetul prim-ministrului. Motivul, susţin ei, este că unul dintre membrii comisiei ar fi prieten cu managerul spitalului şi că rezultatele controlului ar putea fi afectate.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că nu au primit nicio solicitare pentru retragerea comisiei de control.

La Spitalul Judeţean Târgu-Jiu se află de ieri o comisie de control a Ministerului Sănătăţii, după ce managerul unităţii medicale a depistat 550 de analize falsificate, asupra cărora şi-a dat avizul şeful laboratorului de analize.

Rezultatele anchetei urmează să fie date publicităţii lunea viitoare.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Medici urmăriţi penal. 22 de persoane au fost arestate pentru 29 de zile

Mai multe cabinete ale unor medici de familie, medici specialişti şi două laboratoare de analize din Capitală au fost percheziţionate astăzi de procurori pentru decontarea de analize fictive. Prejudiciul creat se ridică la 500.000 de euro. 26 de persoane au fost reţinute în acest caz.

Dosarul analizelor fictive. Limbaj codificat al inculpaţilor: „bomboane“, „burţi“, „bilete extra“ de trimitere cumpărate „la kilogram“

Medicii inculpaţi în dosarul decontărilor ilegale de analize trimiteau zilnic zeci de bilete falsificate.În descrierea modului de operare al reţelei, procurorii menţionează  în referatul cu propunere de arestare preventivă a  celor 36 de persoane reţinute că biletele erau denumite codificat de inculpaţi „bilete extra“, „bomboane“ sau „burţi“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite