Sindicaliştii din administraţia publică anunţă grevă la început de iulie

Sindicaliştii din administraţia publică anunţă grevă la început de iulie

Sindicaliştii vor să facă grevă pe perioadă nedeterminată FOTO Adevărul

Sindicaliştii din administraţie publică au elaborat un calendar al protestelor, după o serie de discuţii purtate cu reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi care au eşuat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit calednarului anunţat de Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa”, angajaţii din administraţia publică, respectiv din consiliile judeţene, primării şi instituţiile subordonate acestora, vor face grevă pe 5 iulie, timp de o oră, la începutul programului de lucru.

Pe data de 12 iulie este programată din nou grevă, pe doată durata programului de lucru, în timp ce din 19 iulie va demara greva, pe termen nelimitat.

Sindicaliştii din administraţia publică sunt nemulţumiţi că ordonanţa privind salarizarea a fost discrimatorie şi nu i-a luat în calcul şi pe ei, excepţie făcând angajaţii din administrţia centrală, care au beneficiat de creşteri salariale de până la 70%.

„Guvernul României are obligaţia de a soluţiona urgent problemele majore cu care se confruntă salariaţii din administraţia publică locală din România, cu atât mai mult cu cât aceştia sunt şi rămân cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar”, se arată în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: