„Sida nu alege!”. Campanie de informare despre riscurile infectării cu HIV/SIDA, demarată de CNA şi Institutul „Matei Balş” din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti vor colabora pentru o mai bună informare a cetăţenilor despre riscurile infectării cu HIV/ SIDA.

În acest sens, CNA a aprobat, în şedinţa de marţi, încheierea unui acord de colaborare cu Institutul „Matei Balş”.

Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" din Bucureşti, a prezentat în şedinţa CNA de marţi necesităţile lansării unei campanii naţionale de informare despre riscurile infectării cu HIV/ SIDA. Acesta a precizat că, din 1985 şi până în prezent, au fost înregistrate 19.906 de persoane care suferă de HIV, iar, în prezent, sunt 12.732 de pacienţi cu HIV în viaţă, potrivit Mediafax.

Peste 10.000 de pacienţi infectaţi cu HIV

Campania, aşa cum a fost gândită de reprezentanţii Institutului de Boli Infecţioase, se va numi "Sida nu alege!". Aceasta este necesară pentru că, în prezent, sunt peste 10.000 de pacienţi infectaţi cu HIV, care sunt activi sexual, iar în fiecare an apar peste 700 de cazuri noi. Scopul acestei campanii este de a informa oamenii despre factorii de risc pentru infecţia cu HIV, precum şi despre testarea HIV pentru un diagnostic precoce.

Pentru această campanie s-a propus un mesaj public, însă toate detaliile despre cum va apărea mesajul la TV vor fi realizate ulterior, respectând regulile audiovizualului. Încheierea acordului de colaborare între CNA şi Institutul "Matei Balş" a fost votată în unanimitate de către membrii Consiliului prezenţi la şedinţă: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite