Sesiunea de toamnă a bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de liceu vor putea susţine cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat peste 10 zile, potrivit calendarului Ministerului, Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Astfel,

Absolvenţii de liceu vor putea susţine cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat peste 10 zile, potrivit calendarului Ministerului, Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Astfel, prima probă orală, cea la limba şi literatura română, va avea loc în data de 20 august. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba orală de limba şi literatura maternă în data de 21 august.

Pe 22 august, va avea loc proba orală la limba şi literatura modernă, care va fi urmată, în data de 23 august, de prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română.

Proba scrisă la limba şi literatura maternă va fi susţinută de elevii aparţinând minorităţilor, în data de 24 august.

În 27 august, se va susţine proba obligatorie a profilului, probă scrisă, denumită şi proba D.

Proba la alegere corespunzătoare specializării, scrisă sau practică, va avea loc în 28 august. Ea va fi urmată, în 29 august, de proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, probă scrisă sau practică.

Rezultatele vor fi afişate în 31 august, până la orele 16,00, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16- 20,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 1 şi 2 septembrie. Rezultatele finale vor fi afişate în 3 septembrie.

Se consideră promovat la examenul de bacalaureat candidatul care a obţinut cel puţin nota 5 sau calificativul ''admis'' la fiecare probă orală, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică de examen şi are media generală minimum 6,00.

Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii eliminaţi de la o probă nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi ''eliminaţi din examen'', fără posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare. Ei nu pot promova examenul de bacalaureat în sesiunea curentă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite