Serbia a oferit României un ajutor constând în peste 6.300 de flacoane de anticorpi monoclonali şi concentratoare de oxigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
serbia

Peste 6.300 de flacoane de anticorpi monoclonali şi concentratoare de oxigen au ajuns, marţi seară, la Bucureşti, fiind oferite ca ajutor de autorităţile din Serbia. Medicamentele vor fi distribuite în peste o sută de spitale din ţară.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Serbia a pus la dispoziţia României, în mod gratuit, un număr de 6.365 de flacoane de anticorpi monoclonali de diferite tipuri. 

"Medicamentele vor fi utilizate pentru tratarea pacienţilor COVID-19, conform protocolului de tratament COVID-19 decis de comisia de specialitate a MS. Chiar din această seară de 26 octombrie 2021, Ministerul Sănătăţii a început distribuţia medicamentelor în peste 100 unităţi sanitare de pe teritoriul ţării. Procesul va continua în următoarele zile", a precizat MS.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, apreciază gestul ţării vecine şi a mulţumit pentru sprijin autorităţilor sanitare din Republica Serbia.

"Acum câteva luni, România a sprijinit Serbia în efortul de vaccinare al populatiei. Acum când în România ne confruntăm cu o situaţie grea, Serbia nu a uitat, venind la rândul ei în sprijinul nostru. Medicamente constând în anticorpi monoclonali şi concentratoare de oxigen au ajuns în seara aceasta la Bucureşti din partea Serbiei, iar IGSU a început deja preluarea şi distribuirea lor pe plan naţional în baza repartiţiei  medicamentelor realizată de Ministerul Sănătăţii. Mulţumim, Serbia!", a scris, pe Facebook, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Potrivit DSU, este vorba despre 170 de concentratoare de oxigen de 5L şi 8L.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite