Senatorul USR Vlad Alexandrescu, oprit la poarta Centrului de Plasament pentru copii „Robin Hood”. „Vorbim totuşi de un centru de copii, nu de o închisoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că nu i s-a permis să intre în Centrul de Plasament pentru copii „Robin Hood” din Sectorul 4. Alexandrescu a adăugat că îşi anunţase vizita cu o zi înainte, printr-o notificare oficială către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a Sectorului 4.

Răspunsul pe care senatorul USR Vlad Alexandrescu l-a primit, din partea Directorului General DGASPC Sector 4 a fost că vizita acestuia nu este „oportună” şi că beneficiarii sunt plecaţi în „activităţi extraşcolare”. 

„Care a fost motivul acestui refuz? Ce lege interzice unui senator în exerciţiul funcţiei să intre într-o instituţie a statului? Care este raţiunea de a urmări interesul superior al copilului, negându-le dreptul de a vorbi cu un senator ales să le reprezinte interesele?”, se întreabă Alexandrescu în postarea publicată de Facebook. 

La scurt timp, mai scrie senatorul, în zonă şi-ar fi făcut apariţia doi consilieri ai primarului Băluţă care i-ar fi umărit de la distanţă, dintr-o scară de bloc. „Au ieşit după un timp să vorbească cu noi după ce au realizat că au fost descoperiţi”, mai scrie Alexandrescu.

Vlad Alexandrescu şi-a amânat pentru astăzi vizita din centru, după ce a trimis o a doua cerere Directorului General DGASPC Sector 4. În răspunsul pe care l-a primit, senatorului USR i se permite să facă vizita, dar numai dacă respectă o serie de condiţii: să nu stea mai mult de o jumătate de oră, telefonul i se va opri la intrare, va fi filmat pe parcursul întregii vizite şi  nu va putea vorbi cu copiii în privat,- „pentru a nu-i traumatiza, în interesul lor”.

„Vorbim totuşi de un centru de copii, nu de o închisoare. Un centru în care personalul a fost acuzat de pedepse violente repetate împotriva copiilor, iar vizita unui senator este socotită o ameninţare a unei traume”, a mai scris Alexandrescu. 

Senatorul USR le-a răspuns celor de la DGASPC Sector 4 într-o scrisoare în care, printre altele, le explică faptul că intenţia de a-i reţine, la intrarea în instituţie, telefonul mobil, „este de-a dreptul abuzivă, jignitoare şi vă depăşeşte în mod flagrant statutul şi atribuţiile”.

„Percheziţionarea mea în calitate de senator şi reţinerea unor bunuri personale aflate asupra mea se poate desfăşura în condiţii extrem de limitativ prevăzute de lege, atunci când există suspiciuni rezonabile de săvârşire a unei fapte prevăzute de legea penală, iar instituţia dumneavoastră nu se numără printre cele abilitate să întreprindă asemenea operaţiuni. Prin urmare vă înştiinţez cu această ocazie că nu vă voi preda niciun obiect aflat în posesia mea la intrarea în instituţie şi pe parcursul vizitei pe care o voi desfăşura şi chiar voi reclama de îndată orice încercare a personalului centrului de a întreprinde această operaţiune abuzivă şi lipsită de orice temei legal”, a mai scris Alexandrescu în scrisoarea către Directorul General al DGASPC Sector 4. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite