Senatorii îi scapă pe medici de plata cheltuielilor cu permanenţa din gărzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de medici de familie care au făcut gărzi în perioada 2008 - 2011 ar putea scăpa de plata sumelor pentru acoperirea cheltuielilor de administrare şi funcţionare a centrelor de permanenţă, a decis, marţi, Senatul. Pentru unii dintre ei, sumele imputate de Curtea de Conturi ajung şi la 20.000-25.000 de lei.

Medicii trebuie să restituie, în prezent, sumele reprezentând cheltuieli de administrare şi funcţionare de care au beneficiat în această perioadă în baza contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene, la care se adaugă dobânzile, potrivit Mediafax.

Banii trebuie să fie restituiţi ca urmare a deciziilor de impunere emise de casele judeţene de asigurări de sănătate, ca o consecinţă a constatărilor făcute de misiunea de audit financiar a Curţii de Conturi.

Iniţiatorii proiectului de lege ce exonerează medicii de la aceste plăţi au justificat necesitatea adoptării acestei iniţiative, invocând imposibilitatea achitării sumelor imputate medicilor de familie care şi-au desfăşurat activitatea în centre de permanenţă, care nu ar mai lăsa resursele necesare pentru asigurarea desfăşurării în condiţii corespunzătoare a activităţii cabinetelor de familie şi a centrelor de permanenţă.

Propunere legislativă privind unele măsuri referitoare la veniturile medicilor de familie care asigură continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă, iniţiativă semnată de mai mulţi parlamentari PSD, printre care Doina Federovici, Gabriela Firea, Ana Birchall, Rodica Nassar, Eugen Bejinariu, Vasile Popeangă, Anghel Stanciu, dar şi de câţiva parlamentari PNL, a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.


Pe aceeaşi temă:

Din iunie, medicii pot emite reţete valabile pentru trei luni, iar pacienţii le pot ridica odată sau fracţionat

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite