Sefii Educaţiei fac trafic de influenţă pentru fiul procurorului Stoica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandrescu, au făcut presiuni asupra directorului Liceului "Dante Alighieri" din Bucureşti pentru a-l salva de la corigenţe pe fiul procurorului Viorica Stoica. Procurorului Stoica i s-a

Alexandrescu, au făcut presiuni asupra directorului Liceului "Dante Alighieri" din Bucureşti pentru a-l salva de la corigenţe pe fiul procurorului Viorica Stoica. Procurorului Stoica i s-a încredinţat dosarul "Fraudarea alegerilor" - noiembrie 2004, iar din februarie a.c. a fost detaşată, la cerere, la Cancelaria primului-ministru. La sfârşitul lui iunie a.c., Stoica, mama elevului Del-Cet Andrei din clasa a IX-a B la "Alighieri", s-a dus în audienţă la ministrul Hărdău şi i-a dat un memoriu prin care cerea reexaminarea fiului ei la biologie, informatică şi logică. Hărdău a trimis subordonaţilor memoriul, pe care a semnat şi a scris: "Analiză şi rezolvare favorabilă în condiţiile legii". "Am avut o convorbire telefonică cu inspectorul general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, în care acesta mi-a spus că se fac presiuni foarte mari asupra lui în legătură cu un elev corigent, Del-Cet Andrei. Apoi a venit în liceu inspectorul de resurse umane să vadă care este situaţia, cu o rezoluţie dată de ministrul Hărdău. Se cerea reevaluarea elevului pe baza unei adeverinţe medicale. În continuare, am avut convorbiri telefonice cu inspectorul general. Eram rugat să rezolv această chestiune. Mi s-a sugerat verbal să insist asupra colegilor mei pentru a-l promova pe elev", ne-a declarat directorului liceului, Crăciun Năstase.
Profesorii Liceului "Dante Alighieri" din Capitală au declanşat, ieri, o adevărată revoltă după ce directorul şcolii, Crăciun Năstase, a fost înlocuit din funcţie. Motivul, după cum susţineau protestatarii, este că nu a ascultat ordinele venite "de sus". Aceştia au strigat că nu este prima oară când se fac presiuni asupra lor pentru fiul procurorului. "Elevul lipsea foarte mult de la şcoală - spune diriginta Pompilia şapu. Avea 7 la purtare pe primul semestru şi 6 pe al doilea. Vorbim de un copil slab, care nu putea face faţă în acest liceu. El chiar s-a lăudat în faţa copiilor că va fi promovat. Mama lui este procuror." Directorul Năstase Crăciun a afirmat că inspectorul general Alexandrescu a mai pus pile şi altor elevi. Reprezentanţii Inspectoratului şcolar Bucureşti neagă acuzaţiile şi susţin că motivul înlocuirii este dat de faptul că directorul nu s-a prezentat la concurs, mandatul acestuia expirând pe 31 august. "Dacă se făceau presiuni, elevul ar fi avut acum situaţia rezolvată favorabil. Nu s-au făcut presiuni. Eu nu îl cunosc pe acest copil şi nici pe mama acestuia. Primesc sute de astfel de solicitări", spune inspectorul general, Cristian Alexandrescu. La rândul lui, ministrul Hărdău spune că "sunt situaţii în care mai greşesc directorul, secretara... viitorul copiilor este astfel afectat, de aceea am dispus reanalizarea cazului. M-am gândit la copil... Hârtia cu semnătura mea nu trebuia să plece din minister ca să se facă presiuni pe baza semnăturii mele. Femeia a fost la mine ca orice om. Nici nu ştiu cine este şi cum arată". Procurorul Viorica Stoica nu a putut fi contactată, întrucât avea telefonul închis.

Cine este procurorul Viorica Stoica
Procurorul Viorica Stoica a fost protagonista unui imens scandal declanşat la nivelul Parchetului General, în luna august, anul trecut. Ea l-a acuzat public pe procurorul general de la acea vreme, Ilie Botoş, că i-ar fi luat dosarul privind fraudarea alegerilor. Conform procurorului, dosarul ar fi fost dat anchetatorului ierarhic superior pentru a fi închis. Dosarul "Fraudarea Alegerilor" - noiembrie 2004, i-a fost încredinţat iniţial procurorului Viorica Stoica. În baza procedurilor, ea a făcut demersuri pentru a-l audia pe preşedintele Traian Băsescu, de altfel unul dintre cei care formulaseră plângerea. Botoş a explicat că schimbarea Vioricăi Stoica s-a datorat modului de lucru al anchetatorului, care ar fi solicitat audierea lui Băsescu la Cotroceni. Stoica a avut mai multe ieşiri publice împotriva lui Botoş, pe care l-a acuzat că făcea "jocurile PSD". Viorica Stoica a mai fost implicată într-un scandal de corupţie, fiind citată la DNA pentru presupuse fapte de corupţie în dosarul mafiotului italian Riccardo Orlandino. După mai multe luni de cercetări, procurorii anticorupţie au decis neînceperea urmăririi penale pe numele Vioricăi Stoica. În februarie a.c., Stoica a fost detaşată, la cererea ei, la Cancelaria primului-ministru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite