Criterii noi de carantinare a localităţilor: se iau în calcul numărul de teste Covid şi gradul de ocupare a spitalelor

Criterii noi de carantinare a localităţilor: se iau în calcul numărul de teste Covid şi gradul de ocupare a spitalelor

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan a fost publicat marţi în Monitorul Oficial. Foto: Arhivă

Ministerul Sănătăţii a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităţilor. Nivelul de testare COVID devine factor principal, alături de rata de incidenţă şi gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan a fost publicat marţi în Monitorul Oficial. Acesta introduce un punctaj pe baza unei grile. Cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situaţia epidemiologică este considerată mai gravă şi poate intra în carantină,  potrivit Digi 24.

Astfel, municipiile şi zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităţilor dacă au minimum 70 de puncte. Rata de incidenţă cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori. 
 
Pentru ieşirea din carantină este prevăzut un singur criteriu: rata de incidenţă mai mică de 3 cazuri la o mie de locuitori.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările