Se revine la declaraţia pe propria răspundere. Ce restricţii vor fi impuse şi de când este necesară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat joi seară, ce restricţii vor intra în vigoare începând de luni. Circulaţia pe timp de noapte va fi limitată, iar magazinele vor fi închise.

Update:

Românii vor avea nevoie de declaraţia pe propria răspundere dacă circulă după ora 22:00. Se va putea circula doar în scopuri absolut necesare: deplasare la muncă, motive medicale.

Magazinele se vor închide de la ora 21:00. Pieţele care funcţionează în spaţii închise vor fi închise şi se analizează posibilitatea de a rămâne deschise pieţele în aer liber. 

Toate restricţiile intră în vigoare începând de luni.

"Înseamnă că pe timpul nopţii va fi permisă deplasarea la muncă, din motive medicale, deci practic numai acele deplăsări necesare. Magazinele vor fi închise.", a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul a precizat că foarte multe cazuri apar din cauza petrecerilor private ce se organizează în spaţii private, dând ca exemplu Centrul Vechi şi Herăstrău. 

"Ce nu înţeleg tinerii? Pot duce boala acasă, la părinţi, la bunici şi le poate afecta sănătatea. De la 22, 23 până la 5, 6 dimineaţa. Farmaciile le laşi deschise. Va fi o declaraţie pe proprie răspundere. E posibil să se accepte pe format online. să arăţi telefonul, să nu fie pe hârtie. Amenzile vor fi pentru nerespectarea regulilor. Dacă eşti oprit de poliţie şi nu te încadrezi în situaţiile prevăzute, vei fi amendat", a declarat Ludovic Orban.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite