Se pot face, din nou, programări pe platforma informatică pentru vaccinarea anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
centru vaccinare Tulcea

Coordonatorul campaniei naţionale de imunizare pentru COVID-19, col.dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat că programările pe platforma informatică pentru vaccinarea anti-COVID-19 continuă. „Platforma permite acum programări pentru imunizare în luna martie, în limita locurilor (dozelor de vaccin - n.red.) disponibile în acest moment”, a precizat, pentru „Adevărul”, medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

De altfel, pe vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 842.300 de persoane din etapa a II-a de vaccinare (346.474 de adulţi peste 65 ani, 189.290 de persoane cu afecţiuni cronice şi 306.536 de angajaţi din domenii esenţiale). Din punct de vedere al modalităţii de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat individual direct în platformă (329.984 de persoane), prin intermediul medicilor (52.774 de persoane), telefonic, prin Call Center (96.802 persoane) sau prin intermediul angajatorului (262.740 de persoane din domenii esenţiale).

Pe măsură ce noile tranşe de ser vor ajunge în România, aplicaţia de programare se va actualiza şi va permite continuarea procesului de înscriere. În această săptămână sunt aşteptate în România în jur de 140.000 de doze de vaccin Pfizer, dar compania a promis că va creşte cantitatea de ser livrată începând din 15 februarie. 

Cine se imunizează fără programare

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a decis că mai multe categorii de persoane vor fi imunizate la domiciliu în această perioadă, fără o programare prealabilă. Este vorba de persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile, care au fost incluse în etapa a doua de imunizare. 

În conformitate cu prevederile documentului emis de CNCAV, reprezentanţii direcţiilor de asistenţă socială din cadrul consiliilor locale întocmesc listele cu persoanele de la domiciliu care sunt dializate, imobilizate sau nedeplasabile şi care doresc să fie vaccinate. Listele se întocmesc împreună cu asistenţii personali ai acestora (dacă au) şi cu membrii de familie care locuiesc în aceeaşi gospodărie.

Totodată, medicii de familie care au în îngrijire persoane imobilizate sau nedeplasabile vor trebui să colaboreze cu structurile de asistenţă socială, iar listele întocmite vor fi transmise nucleului de coordonare a campaniei de vaccinare de la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI), respectiv al Centrului Municipiului Bucureşti de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CMBCCI), pentru a se începe procesul de vaccinare. Imunizarea se va putea face prin echipe de vaccinare mobile, care sunt parte a unor centre de vaccinare fixe. Nucleul de coordonare va stabili traseele, logistica şi personalul necesare, pentru vaccinarea persoanelor de pe liste, atât persoanele imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu, cât şi membrii de familie care locuiesc în aceeaşi gospodărie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite