Scrisoare din închisoare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceste rânduri vin de la unul din cei peste treizeci de mii de români care se găsesc în situaţia de a fi lipsiţi de libertate în aceste zile. El nu este un miliardar, nu este o vedetă, nu este un politician. Public aici mărturia lui, cu speranţa că ne va opri o clipă din iureşul consumului şi al abundenţei, că vom reflecta la pensiile speciale ale unora şi condiţiile de viaţă impuse altora şi că autorul mă va ierta pentru indiscreţie.


”Îmi cer scuze că încep aşa... Nu ştiu ce este cu mine, dar am intrat într-o depresie... Nu îmi este bine deloc... Nu îmi găsesc liniştea deloc, am planuri, gânduri, socoteli... După ce că sunt în depresie, mai am şi insomnii. Mă crezi că nu pot dormi? Mă ia somnu pe la 3-4 dimineaţa şi mă trezesc la 7, la apel. După apel nu mai pot dormi de frig! Se deschid geamurile pentru aerisire şi rămân aşa până seara târziu! Se fumează, se beşe, se cacă, se scuipă, se găteşte, se transpiră! Caloriferele nu funcţionează! Cum să nu disper? 

Mănânc o dată pe zi... fasole şi seara un colţ de pâine, că îmi opresc de ziua... Nu am poftă decât de ceva dulce, că m-am obişnuit să mănânc pâine. Ţi s-a întâmplat vreodată să visezi mâncare?  Visezi, visezi şi te trezeşti flămând! Cum să poţi să îţi mai ţii calmu? 

Acum câteva seri, a venit un om la mine şi mi-a dat un pătrăţel de ciocolată. Îţi jur că m-am abţinut să nu plâng! Dacă eram singur în cameră, cred că plângeam în hohote! Să nu crezi că nu avem psiholog aici, dar nu este confidenţial ce vorbesc cu el şi mă trece cu comportament oscilant, că vezi domne am solicitat consiliere psihologică! Şi îmi afectează la dosar pentru liberare condiţionată!

Hai că cum necum a trecut şi ziua asta, mâine poimâine va trece şi săptămâna. Aştept sărbătorile! Aştept să mă eliberez! Uite, mi-am adus aminte acum: Ai fost cuminte anul ăsta? A venit moşu?”


Crăciun fericit şi sărbători fericite, dragi români, oriunde v-aţi afla!  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite