Scrisoare deschisă doctorului Alexandru Rafila şi tuturor celor care-l secondează în comisiile de sănătate din Parlament

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai multă vreme ştim că zidurile groase ale Casei Poporului sunt făcute de arhitecţii lui Ceauşescu anume să oprească cunoaşterea realităţii, izolându-i pe aleşii neamului de chiar poporul care i-a trimis în acest loc de huzur. Înăuntru stucaturi, fotolii, mâncare ieftină, afară... nu mai contează.

Asta cu întoarcerea la popor... e cea mai tare glumă pe care o tot auzim de când cu criza guvernamentală, ca şi celebrul slogan mincinos ce vor românii! De parcă ar vrea să spună că tot noi am fi de vină ca au ajuns cu ţara în şanţ.

Dintre ultimele dovezi ale necunoaşterii vieţii (nu aia reflectată în sondaje plătite) e şi cazul certificatului verde, caz de moarte clinică prin tratare neadecvată a subiectului în comisiile de sănătate. De când dl dr Rafila a luat taurul de coarne şi a spus: niet! şi colegii săi vigilenţi au decis să temporizeze luarea unei decizii vitale pentru pandemie, blocând populist cu argumente lingvistice (concept greşit?!) aprobarea actului.

Dar ca să înţelegeţi mai bine ce e pe afară, dincolo de zidurile groase unde ziceţi că munciţi pentru popor, şi cum e cu libertăţile şi marginalizarea, vă rog să luaţi aminte la următoarele două mici instantanee trăite de subsemnata.

Într-o staţie de taxi. Client: Sunteţi liber? Sofer: Da. Client: Atunci mă urc, dar vă rog să vă puneţi masca. Sofer: Eu?! Client: Da, dumneavoastră, Eu o am pusă cum trebuie...

Sofer: Eu nu port mască. Client: Dar e obligatoriu Sofer: Cine vrea... Client: Atunci nu merg cu dvoastră, Sofer: N-aveţi de cât! Zdrang!

La altă masină. Client: Sunteţi liber? Sofer: Da. Client (urcă) Vă rog masca! Sofer (îşi pune masca) Haideţi doamnă că precis sunteţi vaccinată. Da, atunci de ce v-aţi mai vaccinat? Client: Aşa trebuie ca să scăpăm de pandemie. Dumneavoastră? Sunteţi vaccinat? Sofer: Eu nu, Deocamdată nu mă obligă nimeni la muncă....l-aţi auzit pe Bill Gates.....Clienta: Atunci opriţi vă rog, să cobor Sofer (opreşte): N-aveţi decât, dar să plătiţi, până aici...Clienta: desigur, poftiţi banii, pe ceas...

La restaurant: Barman către client: Să-mi prezentaţi vă rog certificatul verde.

Client: Poftiţi certificatul, dar dumneavoastră de ce staţi cu masca sub barbă? Barman (ridică masca pe nas, indispus până se îndepărtează...)

Ei, cum e domnule doctor cu discriminarea? Cine e discriminat? Dacă v-aţi propus să reprezentaţi majoritatea că aşa scrie la democraţie, puteaţi să ştiţi că majoritatea la români în pandemie înseamnă egal nevaccinaţi, indisciplinaţi. Pe cale de consecinţă când îndemnaţi la vaccin, nu vă mai crede nimeni că într-adevăr doriţi măsuri eficiente. Am înţeles pe care alegători îi reprezentaţi. Pe cei mulţi.

Şi, vă rugăm să le spuneţi colegilor dumneavoastră din Parlament că nu e poliţie pe străzi, nu sunt controale în spaţiile publice, nu e autoritate şi cu atât mai puţin disciplină. Pentru aceia dintre noi care îndrăznesc să ia atitudine, devine contraproductiv şi periculos, fiindcă acest popor pare să fi uitat de regulă, dar ştie foarte bine cum s- o încalce pentru că, nu-i aşa e libertate, trăiască liberul arbitru. Pe româneşte: debandadă.

Câtă vreme impertinenţa e încurajată de la tribuna parlamentului ce aşteptări să mai ai de la un biet şofer. Când regula acolo moare înainte să se nască şi e încălcată în numele poporului suveran, ce respect să mai aştepţi de la omul de rând. Păi să nu mori de inimă rea înainte să te doboare COVID-19. Vorba şoferului de mai sus: De ce ne-am mai vaccinat, frate?! Că mai multe drepturi au nevaccinaţi. Acum vreţi să le daţi şi bani pentru teste. Perfect, Sunteţi sigur că nu le vor măslui şi pe astea. Sau nu le vor trafica pe bani? 20 de teste de persoană, bună afacerea!

Aşa că nu vă mai osteniţi cu certificatul ăla, că aşa cum ziceaţi mai deunăzi, valul ăsta a cam trecut...iar pe aici nu trăiesc nu-i aşa, teutoni sau husari ca-n ţările alea care îi ţin în casă pe nevaccinaţi. Pe aici mai pasc încă mioriţele.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite