Scriitorul Ioan Groşan se desparte de cititorii Adevărul: Acest text nu este o explicaţie şi cu atât mai puţin o justificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Groşan, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori români ai ultimilor ani, este acuzat de CNSAS că a fost colaborator al fostei Securităţi, lucru dezvăluit în premieră chiar de către cotidianul „Adevărul".

Membru în conducerea Uniunii Scriitorilor, Groşan este acuzat de CNSAS că a fost informatorul Securităţii, fiind recrutat în 1974. CNSAS cere judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti să constate calitatea de colaborator al lui Groşan, care ar fi avut numele de cod „Radu Greceanu".

Citeşte şi:

Scriitorul Ioan Groşan a turnat la Securitate

Cine este „Conferenţiarul M" despre care CNSAS susţine că a fost turnat la Securitate de către scriitorul Ioan Groşan

Cât de gravă e greşeala domnului Groşan?

Ioan Groşan a fost recrutat, potrivit CNSAS, la 10 mai 1974, în biroul ofiţerului de contrainformaţii militare din cadrul UM 01295, unde-şi satisfăcea stagiul militar. El ar fi primit numele conspirativ de informator „Radu Greceanu".

Colaborator al cotidianului „Adevărul", primul care a publicat informaţia legată de trecutul de colaborator al Securităţii al scriitorului, Ioan Groşan se desparte de cititorii ziarului printr-un editorial publicat în ediţia de sâmbătă.

Citeşte aici editorialul lui Ioan Groşan

image

„Supt vremi“

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite