Prima ţară din lume care vrea să distribuie gratuit produsele de igienă feminină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scoţia ar deveni prima ţară din lume care furnizează gratuit produse de igienă feminină - tampoane şi absorbante. FOTO Shutterstock
Scoţia ar deveni prima ţară din lume care furnizează gratuit produse de igienă feminină - tampoane şi absorbante. FOTO Shutterstock

Scoţia supune astăzi la vot legea prin care produsele de igienă feminină urmează să fie puse la dispoziţie gratuit pentru toate categoriile de populaţie „care au nevoie de ele”.

Dacă această lege ar trece, Scoţia ar deveni prima ţară din lume care furnizează gratuit produse de igienă feminină - tampoane şi absorbante, relatează The Independent. 

Proiectul de lege, care a fost propus pentru prima dată în 2017, de către Monica Lennon, membră a partidului Laburist, într-o încercare de a combate sărăcia, este aşteptat să treacă de primul vot la Holyrood datorită susţinerii de care se bucură proiectul.

Lennon estimase anterior că implementarea acestui proiect de lege ar costa guvernul aproximativ 9,7 milioane de lire sterline pe an, însă executivul consideră că ar putea fi de cel puţin două ori mai costisitor.

Peste 25 la sută dintre femeile din Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor nu s-au putut duce la muncă sau la şcoală pentru că nu şi-au permis să-şi cumpere produsele necesare la menstruaţie, potrivit unui sondaj din 2018.

În Anglia şi Ţara Galilor, în toate şcolile primare şi gimnaziale sunt disponibile gratuit produse sanitare pentru femei.

În 2018, peste 1000 de femei cu venituri mici din Scoţia au primit gratuit produse de igienă feminină în cadrul unei scheme pilot finanţată de guvernul scoţian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite