Schimbările climatice ne fac anxioşi şi stresaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbările climatice pot avea un anumit impact asupra sănătăţii mintale a populaţiei - stres pentru adulţi şi anxietate pentru copii -, potrivit unui studiu al  Institutul pentru climă din Australia.


"Pagubele cauzate de schimbările climatice nu sunt doar de natură fizică. Trecutul recent ne arată că evenimentele climatice extreme antrenează totodată apariţia unor riscuri considerabile pentru sănătatea publică, inclusiv pentru sănătatea mintală şi bunăstarea comunităţilor", se arată în studiu.


Referindu-se la evenimentele climatice cel mai des întâlnite - secetă, inundaţii - apărute în ultimii ani în anumite regiuni din Australia, autorii au constatat că aceastea au dus la bulversare şi suferinţă în rândul oamenilor care a persistat timp de mulţi ani.


Cercetarea arată că până la 20% din populaţia afectată de evenimentele meteo extreme va suferi din cauza stresului, va fi afectată din punct de vedere emoţional şi se va lăsa cuprinsă de disperare.


Una dintre problemele apărute din cauza schimbărilor climatice este abuzul de alcool. Specialiştii susţin că abuzul de alcool poate să apară după astfel de evenimente climaterice extreme, iar anumite studii au evidenţiat chiar o legătură între valurile de căldură dublate de secetă şi o rată ridicată a sinuciderilor.
Copiii par în special vulnerabili în faţa riscului de apariţie a sentimentelor de anxietate şi nesiguranţă, generate de incapacitatea adulţilor de a lupta contra dereglărilor climatice.



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite