Sări, proasto! Sări, că te filmăm!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sinucigasa Calea Victoriei FOTO Mediafax

Lume, lume! Vino să vezi ce nu s-a mai văzut. O nemaipomenită şi nemaiîntâlnită cascadorie transmisă în direct şi în exclusivitate pe toate televiziunile şi la toate ştirile. Vino să vezi cum se sare de pe bloc şi se moare. Vino să vezi cum stau autorităţile cu mâinile în şold şi cum comentează ce ar fi trebuit să facă tocmai ceea ce spun acum în direct la televizor.

Lume, lume, după o luptă cu sine de doi ani, un copil mort de cancer şi un tratament nereuşit împotriva depresiei, ni se oferă un spectacol special şi cu dedicaţie. Salt în gol şi moarte sigură. Vino, lume, să vezi cum viaţa se duce în câteva secunde şi cum echipele de intervenţie o desprind de pe trotuar pe eroina noastră.

Vino, că ţi-am rezervat locuri speciale la tribună şi peluză. În primul rând se vor aşeza formele evoluate de viaţă înzestrate cu trei neuroni. Da, trei neuroni mari şi laţi pentru că evoluţia a demonstrat că nu ai nevoie de mai mulţi. Unul e suficient ca să ştii că îţi e foame. Al doilea e păstrat pentru defecare, că nu se face să ţii în tine tot. Al treilea e preţios şi e destinat puirii sau masturbării, după caz. Pe rândul doi vin darwiniştii, oameni înţelepţi, încrezători în evoluţie, care pe lângă cei trei neuroni mai au unul. Ei sunt specialii. Sunt cei care au capacitatea magică de a se exprima. În general pe facebook. Ei sunt cei care susţin şi sprijină prin vorbe dispariţia ”proştilor” care supra-populează planeta. Ei sunt cei care înţeleg necesitatea de a ne mai rări pe simplu criteriu al inteligenţei. Ei sunt cei care râd când un prost greşeşte şi plăteşte cu viaţa pentru asta, ei sunt cei care cred că o femeie de serviciu valorează infinit mai puţin decât o doamnă care ştie să manipuleze spectatorii de reality showuri preplătite. Ei sunt cei care sprijină suicidul, ultima soluţie pentru trişti, depresivi şi nefericiţi. Să moară! Noi ne luam seminţe şi o bere şi ne uităm la proşti cum sar.

În rest, toate bune. La TV fiecare a văzut ce a vrut ca să îşi confirme singur că viaţa e de rahat, dar măcar el e viu. La Antena 3 e jale mare. Putea şi femeia asta să sară pe vremea lui Băsescu. Acum e infinit mai greu să explici moarte ei prin teroarea regimului dictatorial. La Realitatea TV totul e în regulă, ne explică specialiştii că nu se mai putea face nimic pentru că nu era nimic de făcut şi nici măcar nu eram pregătiţi să facem ceva. Prezentatorul sugerează subtil că va avea grijă Klaus Iohannis să îi influenţeze telepatic pe factorii de răspundere. Şi dacă nu merge telepatic o să îi tragă simbolic de urechi. La Romania TV lucrurile stau clar şi simplu: Victor Ponta nu e în ţară sau în orice caz nu are nici o legătură cu situaţia, Băsescu mai are un dosar penal şi important e că vor creşte alocaţiile. Votaţi Ponta. Preventiv.

Specialiştii nu s-au prea îngrămădit. Marele Bărbat, Salvatorul Naţiunii, Raed Arafat a intervenit delicat, aşa cum îl ştim, că nu a vrut să ne panicheze şi să strice şi mai rău starea de spirit a populaţiei care abia acum începe să îşi dea seama că e şi ea pe streaşina unui bloc. Se ştie că el e un om eficient şi de acţiune şi e păcat ca o sinucidere să îi strice imaginea publică. Aşa că rămâne cum am stabilit. Facem un raport, o să cumpărăm şi plase şi saltele şi în general totul e la timpul viitor. Viaţa femeii s-a terminat, ea e la trecut. Să privim în viitor. Situaţiile de urgenţă nu se rezolvă pentru că altfel nu ar mai fi de urgenţă şi nici nu se face să intervii peste decizia omului. Apreciaţi că aveţi parte de o lecţie. Nu mai cârcotiţi.

Aşa că până la urmă nu au scăpat nici ăia de pe lac, nici ăia din Apuseni şi or mai fi nişte cazuri despre care nu ştie presa aşa că să nu fim încăpăţânaţi şi să vrem să îi salvăm pe toţi. Până la urmă femeia...

Citiţi continuarea articolului pe sereniti.ro

Un text semnat de Lidia Marinescu.


Lidia Marinescu este brand manager. Marketing. Sharp, edgy. Bitchy with a darling and lovely side. Sweet and sour. Make up heavy user. Social media addicted. Sun glasses aficionada. Dependentă de romenglish şi ciocolată cu rom. Motto personal: Viaţa nu îmi dă mie lămâi, eu îi dau lămâi vieţii. Şi 50 de votcă, sau de rom, sau de gin. Merge şi un strop de campari.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite