Sărbătorile de iarnă, afectate şi ele de pandemie. Raed Arafat: „Petreceri de Revelion ca în alţi ani - eu cred că n-avem cum să ajungem la asta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arafat

Invitat vineri seară la Digi 24, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus că nu se aşteaptă ca sărbătorile de Crăciun şi Revelion din 2020 să fie la fel ca cele din alţi ani.

Discutând despre apropierea sărbătorilor de iarnă, Raed Arafat a subliniat că nu ştie cum va fi situaţia în luna decembrie, dar că cel mai probabil, Crăciunul şi Revelionul se vor asemăna cu Paştele din acest an, fiind mult mai reţinute faţă de alţi ani.

„Cred că astfel de decizii trebuie să fie discutate prin noiembrie - care este situaţia, care vor fi măsurile, cum vor fi măsurile, unde se va face o anumită activitate sau alta. Nu uitaţi că e aspectul bisericilor în Crăciun şi după care avem şi toate restaurantele care organizează Revelion şi care vor începe presiunile că vor să organizeze revelioane ca în fiecare Revelion”, a spus Arafat.

El a adăugat că reglulile vor fi discutate în funcţie de evoluţia epidemiologică, interesul public şi al sănătăţii publice fiind puse pe primul plan: „Ne uităm la protecţia generală a populaţiei şi asta va fi şi în perioada care urmează, care nu va fi o perioadă uşoară”.

Atenţionare pentru cei care vor un Revelion în străinatate

Şeful DSU a ţinut să îi atenţioneze şi pe cei care caută în această perioadă oferte pentru a-şi petrece Revelionul peste hotare, spunând că are acelaşi sfat dat şi în perioada concediilor din această vară: „Preferabil, vacanţa acasă!”. El a adăugat că cei care aleg varianta unui Revelion în străinătate se pot alege cu mai multe bătăi de cap, în cazul unor evoluţii ale situaţiei epidemiologice din ţara respectivă.

„Uitaţi-vă în jurul nostru, toate ţările iau măsuri serioase, nu e de glumit. Acum e totul OK, peste 10 zile o ţară vine şi-ţi spune: cei care vin din România - carantină 14 zile, cei care vin din Franţa - carantina 14 zile etc. şi te trezeşti în situaţia că nu mai poţi să-ţi faci concediul afară. Este riscant să-ţi planifici acum Revelionul afară, fără discuţie, asta e realitatea.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite