Sărbătoare îndoliată. O micuţă solistă de muzică populară, în vârstă de doar 10 ani, a murit din cauza unei encefalite acute

Sărbătoare îndoliată. O micuţă solistă de muzică populară, în vârstă de doar 10 ani, a murit din cauza unei encefalite acute

Ana Maria Gheorghiţoaia, o micuţă artistă din Rovinari, a intrat în comă înainte de Sărbătorile Pascale din cauza unei encefalite acute. Fetiţa, în vârstă de numai 10 ani, a murit chiar în prima zi de Paşti.

Ana Maria Gheorghiţoaia s-a simţit rău înainte de sărbători, astfel că părinţii au dus-o la medicul de familie pentru a fi diagnosticată. Acesta i-a prescris tratament pentru viroză respiratorie, pe care fetiţa l-a şi urmat în zilele următoare. Numai că, în loc să îşi revină, Ana Maria a început să se simtă din ce în ce mai rău.

Pe 2 aprilie, Ana Maria Gheorghiţoaia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Rovinari. Apoi, a fost transferată la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

„Era confuză. Au chemat infecţionistul, au chemat neurologul. A fost dusă pe ATI, a făcut convulsii tonico-clonice, cu febră 39. După aceea s-a stabilit să fie transferată la Bucureşti, la «Marie Curie». Am înţeles că starea este staţionară. Este tot în comă, dar foarte multe nu ştim. A fost o suspiciune de encefalită, cu lichid, clar. Ulterior, s-a stabilit că este o encefalită acută”, a precizat joi, pentru pandurul.ro, dr. Larisa Panduru, medic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Ana Maria a ajuns la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, unde s-a stins din viaţă sâmbătă, informează pandurul.ro.

Fetiţa avea numai 10 ani, însă era o solistă de muzică populară talentată şi încurajată. Ana Maria a câştigat o serie de premii la concursuri de muzică şi reuşise chiar să filmeze primul său videoclip, cu sprijinul unei televiziuni locale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: