Sărăcia urii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Tudor Ghioc
FOTO Tudor Ghioc

A avea grijă de amărâţii noştri nu înseamnă a încuraja lenea, ci a interveni vital acolo unde societatea a eşuat. Sau acolo unde chiar indivizii au eşuat – dar nu merităm cu toţii o a doua şansă? Sunt mulţi tineri în ţara asta care nu au părăsit bătătura în care s-au născut şi au crescut, care au fost nevoiţi şi obligaţi de contextul socio-economic familial să nu termine şcoala.

Imaginaţi-vă asta: un astfel de tânăr este luat cu arcanul de nesimţitul primar al comunei, care are odrasle care studiază prin străinătăţuri sau proptite prin diverse deconcentrate locale (sper că vă ştiţi, amazoanelor), şi dus la Iaşi pentru mitingul PSD.

Ajunge la Iaşi acest tânăr, el nu ştie exact ce caută acolo, dar este luat la împins vagoane, chiar umilit, de alţi tineri care îi aruncă ostentativ bani în faţă. S-a urcat poate în autocar pentru că aia era singura ocazie a sa să vadă Iaşiul. De asta am şi precizat joi că nu îi condamn pe cei care joi au fost la Iaşi, chiar dacă am fost acuzat că sunt prea soft. Problema sunt politicienii care fac abuz de putere.

Genul de discurs pe care îl propagă anumiţi susţinători şi chiar parlamentari ai opoziţiei m-a întristat atât de mult încât pe alocuri m-a făcut să îmi fie ruşine de superioritatea afişată de personaje precum Cosette. Şi totodată să mă întreb: merită votul meu o persoană cu înclinaţii fasciste?

Dacă e ceva ce am învăţat în aceşti 3 ani de politică independentă e să ascult şi să înţeleg. Sunt votanţi ai actualului primar PSD care apelează la mine acum pentru a-i apăra de diverse construcţii abuzive sau pentru a le duce proiectele pe masa Consiliului Local. Ar mai fi luat legătura cu mine dacă îi puneam la zid pentru opţiunea politică iniţială? Dacă îi puneam la zid pentru că au votat în funcţie de un anumit interes cel mai probabil legitim?

Ce vreau să spun în încheiere e că alimentarea urii nu duce la nimic bun. Nici din punct de vedere politic, dar mai ales social. Vom ajunge să ne păruim ca fraierii între noi şi unii lideri vor râde din spatele cordoanelor de jandarmi şi SPP-işti în aşteptarea unui nou mandat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite