Sărăcia afectează tot mai mult bătrânii României

Sărăcia afectează tot mai mult bătrânii României

foto Arhivă

Datele Eurostat arată că în anul 2018 peste o treime din vârstnicii României erau în risc de sărăcie, situaţia ajungând la cele mai grave cote din ultimul deceniu, conform unui comunicat de presă al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mai exact, o treime din populaţia de peste 65 de ani a României se afla, în 2018, în risc de sărăcie, adică aveau venituri sub 60% din mediana naţională. Ponderea persoanelor aflate în această situaţie este cea mai mare din ultimul deceniu, iar din 2015 în prezent ponderea vârstnicilor aflaţi în risc de sărăcie nu a scăzut niciodată sub 32%, arată Monitorul Social.
 
Nu toţi vârstnicii sunt, însă, afectaţi în mod identic. Femeile sunt afectate în mod disproporţionat, probabilitatea ca o femeie vârstnică să fie în risc de sărăcie fiind mai mult decât dublă prin comparaţie cu a bărbaţilor. În 2018, 43,4% din totalul femeilor de peste 65 de ani se aflau în risc de sărăcie, faţă de 19% în cazul bărbaţilor de peste 65 de ani. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: