Sanitas atrage atenţia că veniturile asistenţilor medicali sunt în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Semnal de alarmă tras de federaţia Sanitas. Reprezentanţii sindicatului susţin că veniturile asistenţilor medicali sunt în pericol şi solicită astfel Guvernului să excludă din plafonul de 30% sporul de continuitate, respectiv cel care se referă la activitatea din zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale.

„Eliminarea sporului de continuitate (sporul pentru lucru în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale) rămâne singura soluţie viabilă pentru conservarea veniturilor salariaţilor din sănătate şi asistenţa socială, mai ales pentru asistenţii medicali. Eliminarea indemnizaţiei de hrană din plafonul de 30% fără alte modificări legislative nu poate constitui o garanţie a păstrării veniturilor asistenţilor medicali, cel puţin la nivelul lunii decembrie 2018”, atrag atenţia reprezentanţii Sanitas România.

După ce au analizat aplicarea etapizată a legii salarizării, aceştia au ajuns la concluzia că asistenţii medicali au cea mai mică creştere procentuală a veniturilor. 

„Aceştia vor ajunge în anul 2022 să aibă aproximativ aceeaşi putere de cumpărare cu cea din 2017”, avertizează sindicaliştii. 

Aceştia afirmă că, pe grila de salarizare, asistenţii medicali vor avea o poziţie care îi dezavantajează în raport cu celelalte categorii de salariaţi din sănătate şi asistenţa socială.

„Federaţia Sanitas solicită imperativ Guvernului eliminarea sporului pentru continuitate din plafonul de 30%. Unul din cele mai importante puncte ale acordului semnat cu Guvernul României în luna mai 2018 este garantarea păstrării drepturilor câştigate! Ne aşteptăm ca Guvernul să îşi respecte angajamentele asumate!”, au mai transmis sindicaliştii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite