Salvaţi Parcul Emil Gârleanu! Tu cum te implici în viaţa comunităţii din care faci parte?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fapte concrete
Fapte concrete

Spunesitu.ro vă prezintă astăzi, în Săptămâna participării cetăţenilor, un alt exemplu de acţiune concretă , prin care oamenii se implică în viaţa comunităţii lor şi reuşesc să-şi îmbunătăţească viaţa. Este povestea locuitorilor din vecinătatea Parcului Emil Gârleanu, care luptă pentru salvarea spaţiului lor verde.

Locuitorii din vecinătatea Parcului Emil Gârleanu, sprijiniţi de Asociaţia Eco Civica, s-au specializat în documente specifice avizării unor construcţii, în instanţe, în depistarea de practici ale administraţiei publice nu tocmai conforme cu legalitatea, totul pentru a salva spaţiul verde dintre blocurile lor de ciment. La 22 iunie 2009, a început îngrădirea unui sfert din Parcul Emil Garleanu în vederea construirii unui lăcaş de cult.

Locatarii blocurilor din jur nu au fost, însă, nici înştiinţaţi, nici consultaţi de către autorităţi sau de Biserica Ortodoxă Română, în această privinţă. În faţa acestei realităţi şi cu dorinţa de a-şi salva parcul, locuitorii din zonă s-au mobilizat şi au făcut sesizări, solicitări şi reclamaţii - iniţial individuale, ulterior organizate şi coordonate -, diverselor instituţii, mai mult sau mai puţin responsabile de emiterea autorizaţiei de construcţie pe un spaţiu verde: de la Primăria Sectorului 3, Primăria Capitalei, Garda de Mediu, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti, până la Inspectoratul Teritorial în Construcţii.

CeRe - Centrul de Resurse pentru Participare Publică organizează Gala Premiilor Participării Publiceşi vă invită să vă înscrieţi povestea de succes în advocacy sau participare publică pe site-ul organizaţiei (www.ce-re.ro), până la 10 octombrie 2011.

Click aici pentru a citi continuarea şi spune şi tu cum te implici în viaţa comunităţii din care faci parte

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite