Salvaţi Copiii România trimite aparatură şi echipamente medicale vitale la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sallvaţi Copiii România a instituit un mecanism de urgenţă pentru a obţine aparatură medicală din donaţii
Sallvaţi Copiii România a instituit un mecanism de urgenţă pentru a obţine aparatură medicală din donaţii

Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, unde zeci de cadre medicale au fost contaminate cu SARS-CoV2 şi zeci de pacienţi şi-au pierdut viaţa, va primi de azi, prin intermediul mecanismului de urgenţă deschis de Salvaţi Copiii România, o primă tranşă de echipamente de protecţie şi aparatură medicală.

Este vorba despre un ventilator de suport respirator, patru injectomate şi echipamente de protecţie constând în mănuşi chirurgicale, măşti de protecţie, viziere,  combinezoane de protecţie, bonete, botoşi şi 375 kg de dezinfectanţi de nivel înalt pentru suprafeţe/instrumentar medical şi aeromicrofloră, se specifică într-un comunicat de la Sallvaţi Copiii. Costul total al dotării este de 46.850 de euro, cu o finanţare de 26.500 de euro din partea Garanti BBVA Group.

Potrivit aceleiaşi surse, echipele locale ale Salvaţi Copiii România sunt în permanentă legătură cu medicii din Suceava, oraş plasat în carantină totală şi unde medicii trebuie protejaţi şi sprijiniţi să poată interveni prompt în cazurile de îmbolnăviri cu Covid-19, iar în perioada următoare alte unităţi medicale din judeţ vor fi dotate prioritar.

Peste 50 de spitale din Bucureşti şi din ţară au accesat până acum mecanismul de urgenţă deschis de Salvaţi Copiii, solicitându-ne echipamente de protecţie, consumabile şi aparatură medicală vitală. Opt spitale au fost deja echipate pentru a putea face faţă situaţiei speciale şi grave create de pandemia de coronavirus.

Salvaţi Copiii România a deschis un fond de urgenţă pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuţiile companiilor şi ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

Până acum, au fost colectate fonduri totale în valoare de 252.000 Euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR şi Asociaţia Club Sportiv "RO Club Maraton". De asemenea, suma de 36.640 Euro provine din donaţiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite