Ministrul Muncii vrea ca salvamarii, salvamontiştii sau controlorii de trafic aerian să se poată pensiona mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vârsta actuală de ieşire la pensie a salvamontiştilor este de 65 de ani
Vârsta actuală de ieşire la pensie a salvamontiştilor este de 65 de ani

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu a declarat luni, după întâlnirea cu senatorii PSD, că vrea să propună ca salvamarii, salvamontiştii sau controlorii de trafic aerian să se pensioneze mai devreme de împlinirea vârstei de 65 de ani.

Câmpeanu a precizat că în discuţiile cu parlamentarii PSD s-a ridicat problema grupelor de muncă şi acelor unităţi care, deşi au condiţii grele, speciale, de muncă nu sunt cuprinse în legislaţie. 

Ministrul a menţionat că este vorba de personalul care este încadrat la salvamari şi salvamontişti şi care are stabilită vârsta de ieşire la pensie la 65 de ani.

„S-a propus ca această vârstă să fie micşorată, pentru că un om la 65 de ani nu mai are capacitatea fizică să salveze o altă persoană. Există o problemă legată de anumite categorii, cum sunt şi ale lor, şi ale controlorilor de trafic aerian, pe care o să le analizăm anul viitor”, a mai spus ministrul Muncii.

Mariana Câmpeanu a mai precizat că le-a propus senatorilor PSD să facă o propunere legislativă care să fie analizată de Parlament şi să se ia o decizie în acest sens. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite