Să nu ne pierdem cumpătul!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă trăim clipe groaznice, fie şi doar la gândul ca rude, prieteni, cunoştinţe, s-ar fi întâmplat să fie în Clubul Morţii, sa nu ne pierdem cumpătul, să aducem în vizorul autorităţilor, excedate de operaţiunile de salvare,  ce trebuie făcut imediat şi în următoarele zile pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple

Este clar că neglijenţa, posibil criminală şi interesată, a unor autorităţi abilitate să controleze şi să prevină astfel de evenimente, este principala cauză a producerii evenimentelor de azi noapte.

Urgente sunt urmatoarele măsuri:

1.     Inchiderea  imediată a  localurilor publice, cluburi, discoteci, localuri de alimentaţie publică,  care au mai mult de 20 de locuri, până la lămurirea cuzelor evenimentelor din noaptea trecută, sub sancţiunea unor pedepse foarte mari.

2.     Elaborarea unei noi metodologii de autorizare si aprobarea funcţionării unor astfel de localuri publice.

3.     Reautorizarea localurilor publice doar in baza noii metodologii.

4.     Derularea rapidă a anchetei penale care să ducă la vinovaţii tragediei, indiferent de functii şi poziţii ocupate şi sancţionarea lor sub acuzaţia de neglijenţă criminală şi abuz în serviciu.

S-au întâmplat, în trecut, şi alte tragedii, din care n-am tras învăţămintele ce se impuneau, dacă a fost posibilă repetarea tragediei.

Până când vor plăti oameni nevinovaţi, care-şi încredinţează viaţa unor autorităţi incapabile să gestioneze controlul şi siguranţa în locuri publice?

Morţii nopţii trecute nu mai pot fi întorşi în lumea noastră, atât de precară când e vorba de siguranţa publică. Dar macar să nu urmeze şi alţii la rând.

Când vom vedea  primele demisii? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite