Să fim generoşi, pe termen lung

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mă  bucur mult că a venit luna cadourilor şi chiar şi mai mult că aud mulţi oameni în jurul meu care vor să se implice, să facă un cadou, să ofere o bucurie celor care au atâta nevoie de sprijin.

Sunt o mulţime de companii care încearcă să aducă zâmbetul pe chipurile unor copii mai puţin norocoşi care au şansa să se întâlnească astfel, poate pentru prima oară în viaţă, cu Moş Crăciun.

Toate aceste iniţiative sunt binevenite şi aşteptate!

Copiii şi bătrânii aflaţi în situaţii dificile însă au nevoie de sprijin în fiecare zi. Ei nu mănâncă doar o dată pe an, de sărbători, şi nu doar dulciuri. Pentru copii e mai important să meargă la şcoală şi la doctor, să crească alături de părinţii lor. Bătrânii singuri sau cu venituri foarte mici au nevoie de medicamente şi de hrană în fiecare zi. Pentru aceşti bătrâni un voluntar care le deschide uşa şi care îi întreabă ce fac e cea mai mare bucurie.

Dacă fiecare dintre noi ar renunţa o dată pe lună la o cafea sau un suc în oraş, la o prăjitură sau un pachet de ţigări, la un film sau un spectacol de teatru şi ar dona suma corespunzătoare pentru o cauză, ar aduce o rază de speranţă pe chipul unui copil sau a unui bătrân nu doar o dată pe an. În fiecare zi, gândurile lor bune vă vor însoţi.  

Discutam ieri cu un prieten care îmi reamintea o regulă de aur: nu da unui om peştele, dă-i undiţa. Învaţă-l să se ajute singur. E cel mai mare bine pe care i-l poţi face.

Cea mai profitabilă investiţie pe termen lung pe care o poate face o companie care se vrea responsabilă şi implicată social este cea în educaţia copiilor. Un leu investit acum, va aduce un profit de 16 lei pentru societate în viitor.

Aşadar, să fim generoşi, dar pe termen lung.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite