Să faci un MBA la 69 de ani e de admirat sau e caraghios şi imoral?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Am avut un coleg de 69 de ani la MBA-ul de la London's..." – scrie cineva într-un comentariu la un articol despre MBA-uri, despre cei care dau bani pe ele, despre motivele şi calculele lor etc., pe care l-am scris acum câteva zile. Şi alte două comentarii la comentariu:

„Sunt şi excepţii – cei care au făcut un MBA ptr a performa în domeniul respectiv fără a avea nici pretenţii pecuniare exagerate, nici vise de mărire, ci pur şi simplu ptr. dorinţa de a se autodepăşi, de a învaţa mereu ceva nou, de a aplica noile abordări însuşite în compania în care activează şi nu în ultimul rând de a oferi/share-ui colegilor atât din practică cât mai ales din teoria acumulată. Şi poate cel mai interesant este mediul deosebit în care pătrunzi, atât profesorii cât şi colegii pe care îi cunoşti şi care, mulţi dintre ei îţi devin prieteni. Şi un exemplu: am avut coleg de MBA la London's Lloyd's Maritime Academy & Middlesex University Business School de 69 de ani, căpitan de navă comercială. În ce categorie ar putea fi clasat?

Cititor 2: Demn de admirat, l-as incadra in categoria oamenilor ambitiosi si hotarati care isi pun in aplicare dorintele de studiu si evolutie, depasind orice fel de inhibitie sau descurajare in fata varstei. Un al fel de a spune “sa vrei si vei putea”. Chapeau!

Cititor 3: La prima vedere, l-as incadra in categoria “caraghiosi” pe omul acela de 69 de ani care a dat banii pe asa ceva. Mai bine i-ar fi donat unui camin de batrani, sa-i dea nepotilor sau ar fi facut ceva util cu ei. Un argument in plus sa fii foarte atent, ca angajator, la oamenii care incep sa imbatraneasca…

Cititor 3 sunt eu. Sa-ti iei o carte si sa inveti ceva nou la 69 de ani, la 79 si la 89, sa iti downloadezi manuale de pe Internet, sa mergi la cursurile gratuite oferite de primarie, de fundatia "Inima batrana, minte tanara" (sau invers), de vreo liga a studentilor sau de un partid politic, da, e de admirat si de zis mai departe. Sa dai zeci de mii de dolari aiurea, insa, ca sa nu-stiu-ce si, in fond, nici-nu-mai-conteaza-ce, mi se pare imoral, in primul rand, si ridicol si jenant, apoi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite