S-au trezit cu o iguană la uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 poliţişti şi un echipaj de pompieri au alergat să prindă o reptilă uriaşă rătăcită într-un imobil din Galaţi. Cele şase familii care locuiesc pe strada Domnească la nr. 122 au fost şocate de descoperirea unuia dintre vecini. Doar cel care a văzut-o primul, Ştefan Apostol, nu s-a speriat deloc.

„Am auzit pâş-pâş, zgomot de gheare şi am deschis uşa să văd ce e. Aveam o lucrare în casă şi când am văzut-o, i-am întrebat pe meşteri glumind dacă au venit cu iguana de acasă să-i ajute. Mai aveam o ieşire, am ieşit prin spate, am închis uşa din faţă şi am închis-o în hol", a povestit bărbatul.

Ene Gheorghe tocmai se întorcea acasă de la serviciu când ajunseseră deja două echipaje de Poliţie şi unul de Pompieri.

„M-am speriat când le-am văzut maşinile în poartă. Nu ştiu cum a ajuns iguana aici. Avem opt copii care se joacă prin curte, bine că nu a dat peste ei", a precizat Ene Gheorghe. Poliţiştii au avut nevoie de aproape trei ore până să pună mâna pe reptilă. Au încercat să obţină informaţii despre iguane şi eventual ajutor, dar fără succes.

„Am sunat la Direcţia Sanitar Veterinară, la Circ, la Zoo, degeaba, nimeni nu avea specialişti pentru aşa ceva. Era destul de mare, cred că lungă de peste un metru şi jumătate. Mi-a fost teamă, nu ştiam dacă e agresivă, dacă muşcă şi dacă muşcătura e periculoasă. Dar trebuia să rezolvăm, ne-am făcut curaj şi ne-am pus cu o pătura peste ea", a povestit agentul principal Sorin Traian Şerban, de la Secţia 5 de Poliţie.

„Nu aveam în ce să o punem şi am impovizat. Am băgat-o într-un tomberon. După câteva secunde a început să lupte şi chiar era să o scăpăm. Am dus-o la Grădina Zoologică", a mai adăugat poliţistul Sorin Traian Serban.

Costă minimum 300 euro

Iguanele au devenit de ceva vreme animale exotice de companie îndrăgite. Sunt însă pe cale de dispariţie, atât datorită schimbărilor de mediu cât şi a braconajului.

Iniţial, se achiziţionau prin contrabandă, iar în ultima vreme petshop-urile din întreaga lume au început să le comercializeze. Fiind o specie mai rară, preţul de achiziţionare este destul de piperat.

„Nu muşcă şi nu e periculoasă", a precizat Zoltan Biro, care vinde iguane. Preţul începe de la 300 de euro pentru un pui şi ajunge la 1.000 de euro pentru un exemplar de dimensiuni maxime, 1,80 metri.

"Mi-a fost teamă, nu ştiam dacă e agresivă, dacă muşcă. Dar trebuia să rezolvăm, ne-am făcut curaj şi ne-am pus cu o pătură peste ea."
Sorin Traian Şerban
poliţist

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite