S-a lansat Campania „Opriţi bullying-ul sau desfiinţaţi recreaţiile!“ Unul din patru copii este hărţuit în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia „Salvaţi Copiii“ a lansat Campania  „Opriţi bullying-ul sau desfiinţaţi recreaţiile!" pentru a trage un semnal de alarmă în privinţa agresiunilor la care este supus unul din patru elevi în pauzele dintre cursuri.

„Îmi amintesc de George, de 10 ani, care a beneficiat de consiliere psihologică asigurată de organizaţie. În fiecare pauză, el îşi strângea toate lucrurile de pe bancă şi le punea în ghiozdan, după care se aşeza direct pe el pentru că se săturase să îşi adune lucrurile de pe jos. În fiecare pauză colegii i le aruncau. Îi spuneau că nu are nevoie de rechizite pentru că oricum va deveni un gunoier. Acesta este numai unul dintre multele cazuri de bullying din şcoli“, a explicat ieri la lansare preşedintele Organizaţiei „Salvaţi Copiii“, Gabriela Alexandrescu.

Statisticile asociaţiei mai arată că trei din zece copii sunt excluşi din grupul de colegi, dar şi că sunt ameninţaţi cu bătaia sau lovirea. Majoritatea elevilor care ajung victime ale bullying-ului fie au o situaţie financiară precară, fie arată diferit sau aparţin unei alte etnii sau religii. Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că efectele fenomenului sunt tragice: de cele mai multe ori rezultatele şcolare ale acestor elevi devin tot mai slabe pentru că în loc să se concentreze pe învăţat, ei se focusează pe modul în care se pot apăra de colegii care îi hărţuiesc. Astfel, mulţi dintre copiii se mută la altă şcoală sau chiar ies din sistemul educaţional de teamă să nu mai fie agresaţi de colegi. De asemenea, sunt cazuri în care elevii cad în depresie sau se sinucid, potrivit aceluiaşi raport.


Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite