S-a dublat numărul locurilor la rezidenţiat pentru viitorii medici specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că în acest an vor fi scoase la concursul de rezidenţiat de două ori mai multe locuri şi posturi faţă de anul trecut, pentru pregătirea medicilor specialişti.

Concursul se va desfăşura pe 21 noiembrie, iar concurenţii se vor întrece pe 4.000 de locuri şi posturi, din care 3.263 sunt destinate numai viitorilor specialişti, faţă de 1.767, câte au fost anul trecut.

Posturile pentru specializările medicale sunt de două ori mai multe, în acest an, faţă de cele pentru medicina de familie. „Vom pune accent pe pregătirea medicilor specialişti. Avem nevoie de mai mulţi specialişti în spitalele din ţară şi din această cauză am luat două măsuri importante: în primul rând, am redus cu un an durata de rezidenţiat pentru 36 de specialităţi şi am eliminat rezidenţiatul cu durata de 7 ani; în al doilea rând, am dublat numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs pentru specialităţile medicale, altele decât cele de medicină de familie", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite