Roviniete pe net

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi clujeni sunt singurii din ţară autorizaţi să vândă roviniete online Ideea vânzării rovinietelor online s-a născut din necesitate, susţin clujenii Dan Ciceu şi Dan Cobeanu. Cei

Doi clujeni sunt singurii din ţară autorizaţi să vândă roviniete online

Ideea vânzării rovinietelor online s-a născut din necesitate, susţin clujenii Dan Ciceu şi Dan Cobeanu. Cei doi deţin singurul site de vânzare online a abţibildelor.

Iniţiativa vânzării rovinietelor pe iternet a pornit de la o experienţă personală a celor doi clujeni. Iarna trecută, ei şi-au propus să plece în concediu în afara ţării, însă le lipsea, neverosimil, rovinieta. "Vroiam să plecăm în străinătate la schi şi am căutat peste tot o rovinietă. Culmea, nu am găsit, iar atunci ne-a venit ideea să facem un site, acreditat desigur, unde să vindem roviniete. Ne-am dat seama că e o necesitate absolută", a povestit clujeanul Dan Ciceu.

După mai multe discuţii cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), afaceriştii au primit, în februarie anul trecut, autorizaţia de funcţionare a site-ului www.roviniete.ro. "Condiţiile impuse de CNADNR au fost laconice, însă am avut noroc cu directorul comercial din cadrul companiei naţionale. O femeie care a înţeles ce vrem să facem, de fapt, şi ne-a susţinut proiectul mereu", a mai declarat omul de afaceri.

Avantajos, dar neprofitabil

Cei doi clujeni arată că prin prisma vânzării rovinietelor online nu au pornit o afacere profitabilă, deoarece comisioanele aferente tranzacţiilor reţinute de firma lor sunt mai mici decât cele care merg către stat.

Astfel, compania lor iese în pierdere, însă menţinerea site-ului este benefică, deoarece acesta oferă un serviciu complet. "Dacă ai maşină, în primul rând ai nevoie de RCA, apoi de CASCO şi, în cele din urmă, de rovinietă. Noi oferim aceste servicii. Dacă ar fi să vindem doar roviniete pe site nu cred că ne-am descurca", este de părere Dan Ciceu.

Direct de pe site

Avantajele, în opinia celor doi, sunt date de faptul că potenţialul client poate comanda o rovinietă direct pe site, iar plata poate fi făcută cu cardul ori prin transfer bancar. "E ca şi când faci comanda la un aparat foto", explică Ciceu. Produsul este livrat în circa două zile la adresa completată pe un formular de pe site, prin intermediul serviciului de curierat rapid.

Pe de altă parte, site-ul dispune şi de un calculator, care oferă detalii despre preţul rovinietelor în funcţie de autovehicule şi un sistem gratuit de avertizare a scadenţelor acestora.

200 de roviniete sunt comandate lunar de pe site-ul clujea, de către şoferii din România

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite