Roşia Montană, mină de aur pentru aleşii locali - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa inernă de astăzi scrie despre interesele aleşilor locali pentru Roşia Montană, acţiunile unui misionar ortodox ungur sau un studiu american potrivit căruia femeile vor umor fin. Printre alte subiecte, pensionarii români stabiliţi în Austria mai primesc încă 600 de euro, iar şapte companii de asigurări cer Aeroportului Băneasa daune imense.

Roşia Montană, mină de aur pentru aleşii locali. Compania care vrea să extragă aurul din Apuseni a dat contracte unor firme de care nu sunt străini nici primarul, nici unii consilieri locali sau judeţeni, fie direct, fie prin rudele apropiate. Proiectul de exploatare a aurului de la Roşia Montană a devenit profitabil pentru unii înainte ca producţia propriu-zisă să înceapă. Compania care deţine licenţa, Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), cheltuieşte anual câteva sute de mii de euro pentru a câştiga bunăvoinţa comunităţii locale, prin investiţii în infrastructură sau programe sociale, scrie Evenimentul Zilei.

Un misionar ungur ţine aprinsă candela ortodoxiei la Păsăreni. Róbert Lukács a venit din Ungaria în România ca să cunoască ortodoxia la ea acasă. A învăţat româneşte de unul singur, s-a căsătorit cu o fată care se spovedea la acelaşi duhovnic. A fost uns preot şi acum ţine aprinsă candela ortodoxiei într-o parohie cu cinci credincioşi ortodocşi dintr-un sat de unguri din judeţul Mureş, notează Jurnalul Naţional.

Femeile vor umor fin.  Americanii zic că femeile preferă umorul sofisticat, iar bărbaţii pe acela mai agresiv. Umorişti de top din România cred că nu-i deloc aşa şi că studiul e… o glumă bună. Potrivit studiului, femeile preferă umorul mai sofisticat, iar bărbaţii, pe acela mai agresiv. În plus, primelor le-ar lua mai mult timp să descifreze o glumă bună, dar s-ar amuza pe seama ei mai mult timp decât bărbaţii. Ei, în schimb, glumesc unii cu alţii mai "ostil"; e mai mult aşa, un soi de critică de aceea prin care stabilesc cine domină, notează Gândul.

600 de euro în plus pentru pensionarii stabiliţi în Austria. Câteva sute de pensionari români care îşi încasează pensiile în Austria prin aplicarea unui regulament european şi care mai primesc  venituri de completare din partea acestei ţări au ajuns subiect de presă în Austria. Heute.at, site de ştiri austriac cu un trafic de 17.000 de vizitatori zilnic, acuză că pensionarii români fac "manevre" pentru obţinerea rezidenţei şi pentru a-şi rotunji pensiile de mizerie din ţară cu o completare de aproximativ 600 de euro, acordată de austrieci, aminteşte România liberă.

O aterizare de trei milioane de dolari. Şapte companii de asigurări cer Aeroportului Băneasa daune imense pentru că un avion austriac a fost avariat după ce a lovit un morman de ciment şi a intrat într-un copac. Trei milioane de dolari este suma pe care o companie de stat este pasibilă să o plătească unor giganţi mondiali din domeniul asigurărilor. Societatea este Aeroportul Internaţional Băneasa şi suma care i se solicită reprezintă despăgubirile din cazul unei aterizări pe o pistă aflată în reparaţii, soldată cu avarierea unui avion în 2006, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite