Românii nu mai au bani pentru două vacanţe pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii au renunţat la vacanţa de iarnă la munte în favoarea celei pe litoral FOTO Adevărul
Românii au renunţat la vacanţa de iarnă la munte în favoarea celei pe litoral FOTO Adevărul

Numărul românilor care au plecat la munte în vacanţă în iarnă a scăzut aproape la jumătate. Asta pentru că cei mai mulţi au renunţat la două vacanţe pe an şi au ales să se rezume doar la concediul din vară, a explicat Marius Usturoiu, proprietarul Mareea, unul dintre cei mai mari turoperatori interni.

„Până în urmă cu un an, doi, mulţi mergeau în vacanţa de iarnă o săptămână. Oamenii aveau o vacanţă principală, pe care o făceau vara, în ţară sau străinătate. Iar vacanţa de iarnă s-a diluat din ce în ce mai mult. Oamenii nu mai au bani. De obieci plecau în vacanţă la munte în prima săptămână din ianuarie sau între Crăciun şi Revelion”, a afirmat Usturoiu, citat de Mediafax.

Marius Ustoriu a arătat că scăderea înregistrată de compania pe care o conduce în perioada vacanţei de iarnă este de 40% şi că cele mai afectate de criza economică au fost persoanele cu venituri medii, în sensul că acestea au fost obligate să îşi reducă bugetul alocat vacanţelor. Preşedintele companiei Mareea a subliniat că şi durata vacanţelor la mare s-a scurtat de la 7,5 zile în 2011 la o medie de 6,2 zile.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite