Românii care vor să călătorească prin Japonia mai puţin de 90 de zile nu vor mai avea nevoie de viză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetăţenii români care vor să călătorească în Japonia nu vor mai avea nevoie de viză dacă vizita va fi mai scurtă de 90 de zile, potrivit unui anunţ făcut de Ambasada Japoniei în România.

„Ambasada Japoniei în România doreşte să vă aducă la cunoştinţă că Guvernul Japoniei, în scopul facilitării călătoriilor şi a relaţiilor culturale şi comerciale dintre Japonia şi România, a decis să extindă până la 31 decembrie 2018 (inclusiv), implementarea următoarelor măsuri privind regimul vizelor pentru cetăţenii români care doresc să intre pe teritoriul Japoniei, luate de la 1 septembrie 2009 până la 31 decembrie 2015”, conform unui comunicat de presă emis vineri de Ambasada.

Astfel, românii care au paşapoarte valide emise de autorităţile române ţi doresc să călătorească pe în Japonia nu vor avea nevoei de viză dacă vor sta mai puţin de 90 de zile.

Această regulă nu este valabilă şi pentru românii care doresc să meargă în Japonia pentru a munci sau pentru a exercita o profesie sau alte activităţi (inclusiv în domeniul artistic şi sportiv, contra unei remuneraţii).

Mai mult, începând cu 1 ianuarie 2016, vor fi incluşi în acest program inclusiv cei care vor avea paşapoarte temporare.

Aceste măsuri sunt valabilă până în 2018.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite