Românii din străinătate cer eliberarea rapidă a actelor şi constituirea unui consulat la Seattle

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii românilor din străinătate solicită, prin intermediul consulatelor, eliberarea mai rapidă a documentelor de călătorie, a paşapoartelor şi a actelor doveditoare de stare civilă, precum şi deschiderea unui consulat la Seattle, SUA.

Aceste cerinţe au fost ridicate în faţa membrilor Guvernului prezenţi la „Întâlnirea cu reprezentanţii asociaţiilor românilor din întreaga lume", eveniment desfăşurat în Mangalia, în perioada 15-20 august.

Principalele subiecte ce urmează să fie discutate zilele următoare sunt problematica dosarelor de muncă şi a pensiilor, eliberarea mai rapidă prin consulatele României a documentelor de călătorie, a paşapoartelor şi a actelor de stare civilă, solicitate de asociaţii ale din Australia, Italia, Spania, precum şi posibilitatea deschiderii unui consulat în Seattle.

Citeşte şi:
Mai bine renunță la cetățenie decât să plătească noile taxe!

Românii primesc eticheta ROM în actele italiene

Paşapoartele biometrice, numai cu programare la consulatele din Spania

Potrivit Secretariatului General al Guvernului, la dezbateri participă membrii asociaţiilor românilor din străinătate, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, precum ministrul Muncii, Mihai Şeitan, secretarul de stat de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tomac, şi prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz.

Citeşte mai multe despre evenimentul de la Mangalia, pe adevarul.it.

Pe aceeaşi temă:
O zi la consulatul de la Castellon - „Unii tratează angajaţii precum sclavii" 

O zi la consulatul României de la Madrid - cozi, nervi, nemulţumiri şi bişniţari 

O zi la Consulatul din Barcelona: 120 de cereri și 5 funcționari

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite